La Lorraine Bakery Group neemt Le Bon Grain in Henegouwen over

lalorreineLa Lorraine Bakery Group neemt Le Bon Grain productie site te Morlanwelz in Henegouwen over.

De Handelsrechtbank van Charleroi heeft vandaag haar goedkeuring gegeven over de verkoop van de Le Bon Grain productie site te Morlanwelz te Henegouwen aan La Lorraine Bakery Group. De site te Morlanwelz was de grootste en meest moderne bakkerij site van de Le Bon Grain groep die vorige week donderdag haar boeken neerlegde. De Waalse curatoren, banken en syndicale organisaties hebben gezorgd voor een zeer vlotte afhandeling van het dossier in het voordeel van de continuïteit van het bedrijf.

‘Er kunnen onmiddellijk 65 personeelsleden aan de slag. De site van Morlanwelz zal vanaf morgen opnieuw al haar klanten met volle vertrouwen kunnen beleveren’, stelt Guido Vanherpe CEO van La Lorraine Bakery Group, ‘Dit is zeer goed nieuws in het vooruitzicht van de drukke eindejaarsperiode. We rekenen er verder op dat het bedrijf opnieuw kan groeien en zorgen voor bijkomende tewerkstelling in de regio.’

Met deze overname versterkt La Lorraine Bakery Group haar aanwezigheid in de regio’s Henegouwen, Waals Brabant en Namen. ‘Dit past in onze strategie om onze supermarkt klanten over het ganse land vanuit goed uitgeruste regionale bakkerijen te beleveren met een ultra vers en kwalitatief bakkerij & patisserie gamma’, verklaart Guido Vanherpe. De andere vers bakkerij-sites van La Lorraine Bakery Group zijn gelokaliseerd in Oostende, Antwerpen, Hasselt, Luik en Ninove.

La Lorraine Bakery Group ontkent de geruchten dat ze ook een bod zou gedaan hebben op meerdere Vlaamse sites tegelijkertijd van de Le Bon Grain Groep. Het dossier van de Vlaamse sites wordt behandeld door andere curatoren aan Vlaamse zijde. La Lorraine Bakery Group verwacht dat deze sites aan andere partijen zullen verkocht worden.
URLs