Strijd om de titel Prinses 2016 Ledeberg barst los

karnaval ledeberg

karnaval ledeberg21ste Prins/Prinses Karnavalverkiezing Ledeberg

Karnaval Ledeberg organiseert op zaterdag 23 januari 2016 om 20.00u de eenentwintigste Prins/Prinses Karnavalverkiezing. Er zijn twee kandidaten.

Het Organisatiecomité en de Ledebergse karnavalgroepen zijn zeer blij dat het 31ste karnavalseizoen met 2 kandidaturen voor de hoogste karnavalseer heeft opgeleverd.

De 2 kandidaten voor de Ledebergse prinsestitel 2016 zijn :

• Elsie Boop ( Els Van Haelst ), die voor LKV De Buit’nlupers in de karnavalsarena treedt.

• Klinke ( Patricia Vereecke ), die vertegenwoordigt de karnavalgroep LKV De Lochtandjuuns.

Elsie Boop ( Els Van Haelst ) is geboren op zaterdag 26 oktober van het geweldige jaar 1991 en dit in de gemeente Wetteren. Els is op 7 augustus 2015 in het huwelijksbootje gestapt met Sarah Gyselinck. In de maand juni 2015 heeft ze haar diploma behaald van Begeleider in kinderopvang. Els is van haar thuisbasis Wetteren naar Ledeberg verhuisd en ondertussen reeds 5 jaar woonachtig in Ledeberg. Met haar 24 jaar is ze reeds 6 jaar lid van karnavalgroep L.K.V. De Buit’lupers. Ze is werkzaam in de Gamma winkel te Wetteren. Ze heeft reeds meerdere jaren ervaring in het vieren van karnaval. Als kind was ze reeds karnavalist bij de karnavalgroep De Pompsteenpompers.
Ze krijgt ook veel steun van haar karnavalgroep om haar wens Prinses van Karnaval Ledeberg 2016 te verwezenlijken.

Klinke ( Patricia Vereecke ) geboren te Gent op zondag 23 februari in het fantastische jaar 1975. Is woonachtig in Gentbrugge is gehuwd en heeft 2 kinderen die haar ten volle steunen. Patricia is werkzaam bij de concurrerende Doe het zelf zaak met name Hubo te Merelbeke. Ze verdiende reeds haar sporen in de karnavalswereld en dit vanaf 1993 waar ze in het toenmalige vissershuis terecht kwam. Daar leerde ze ook hoe het is om een karnavalwagen te bouwen. In 1995 werd dan de karnavalgroep LKV De Lochtandjuuns opgericht waar ze eerst secretaresse en later voorzitster werd. Zo heeft ze ook veel kunnen leren van papa Rudy en mama Martina (alias muile) in verband met het verder uitbouwen van een karnavalwagen en het maken van de kostuums. Karnaval vieren is voor Patricia plezier maken met vrienden, buren en met elkaar. Op het laatste moment heeft ze toch de handschoen opgenomen om voor de titel van Prinses Karnaval Ledeberg 2016 in het strijdperk te treden. Haar groep heeft ook al enkele ervaringen in het ondersteunen van een kandidaat en heeft ook de wens om eens Prinses Karnaval van Ledeberg te zijn.

Strijd om de Titel Prinses 2016

Het belooft, zonder enige twijfel een zeer spannende, maar ook plezante strijd te worden want de kandidaten zijn aan elkaar gewaagd. Ze zijn al maanden, met veel sportiviteit en vriendschap, campagne aan het voeren en zullen niet nalaten hun beste beentje voor te zetten. De kandidaten en de organisatoren hopen dat diezelfde sportiviteit ook bij de beide supporterclans gegarandeerd blijft. Het is immers de bedoeling om de kandidaten te ondersteunen zonder de tegenpartij “af te breken” en zo samen een groot feest te vieren.
Diverse proeven

Wie de Ledebergse titel wil veroveren moet, na een intense voorbereiding, wel over goede papieren beschikken.

De kandidaten moeten 4 soorten proeven afleggen :
• de presentatieproef
• de kennisproef
• de behendigheidsproeven
• de showproef

Het publiek kan mee bepalen wie de overwinning behaalt. Elke aanwezige karnavalist, die in het bezit is van een ingangskaart, heeft recht op één stem die op het einde van de avond, na afloop van de verschillende proeven, kan uitgebracht worden. Er worden stembiljetten verdeeld tot aan het einde van het showgedeelte van de tweede kandidaat. Wie nadien komt, heeft geen stemrecht meer.

De resultaten van de proeven, de punten van een deskundige jury en de stemmen van het publiek zullen ten slotte bepalen aan wie de hoogste Ledebergse karnavalseer toekomt.