Loftrompetten uitgereikt in Plopsa theater

Image00176
De loftrompetten werden gisteren in het Plopsa theater uitgereikt op “het gala van het Vlaamse lied”. Deze uitreiking is een samenwerking tussen Sabam, Vlapo (Vlaamse podiumartiesten), en Ment tv de muziekzender van Telenet te vinden op kanaal 37. dit kanaal zendt 24/24 en 7/7 muziek van vlaamse artiesten uit. Het leek wel de uitreiking van de gouden schoen, ook hier betraden de verschillende artiesten de rode loper netjes in het pak en de dames in een passend al dan niet sexy kleedje.

Om 20 uur stipt werd iedereen welkom geheten door Filip D’haese (Swoop).
Eerst werd de Vlaamse top tien afgewerkt en die werd in gang getrokken door hemzelf samen met Eveline Canoot en het heel toepasselijke nummer voor de tijd van dit jaar:” Ik wil een kerstboom versieren met jou”. Daarna was het de beurt aan de immer sympathieke Paul severs en zijn nieuw nummer “Jouw ogen” een nummer opgedragen aan zijn vrouw Paulette.
Image00052
Passeerden ook nog de revue Danny Fabry, Steve Tielens, Ivann, Boycode, Michael Lanzo en Quitana, En elk op zijn beurt brachten ze de nodige ambiance in de zaal. deze zaal zat afgeladen vol met vele fans van de artiesten maar ook menige BV konden we spotten. Kortom het was een feestje bestemd voor iedereen en en de sfeer zat er met deze vlaamse top 10 al goed in, en het eigenlijke gala moest nog starten! Alvorens daarmee te beginnen mocht eerst kunstenaar Mark Laerhout die de loftrompetten maakte op het podium
Image00072
En dan begon het, net zoals vorig jaar was het Johan Verstreken die de show mocht presenteren in zijn gebruikelijke stijl. De eerste Loftrompet die werd uitgereikt, was meteen een zeer bijzondere: de auteursprijs van Sabam. Naast een Loftrompet kreeg de winnaar ook nog eens een cheque van Sabam For Culture van 1000 €. Die auteursprijs gaat naar een artiest of groep die het afgelopen jaar een album uitbracht met alleen maar originele nummers. En hoe kon het ook anders dat de Romeo’s deze eerste loftrompet weg kaapten.
Image00076
Gisterenavond werd er ook nog een andere prijs uitgereikt; die van A-Mode Ambassadeur. Die prijs werd uitgereikt door Axel Claeys van A-Mode. De winnaar van die prijs krijgt naast de Loftrompet ook een jaar lang alle kledij voor optredens en televisiewerk gesponsord door A-Mode. Deze prijs wordt niet door de jury noch het publiek toegekend. En de gelukkige winnaar die het hele jaar zal gekleed worden door A-Mode was de overgelukkige Eveline Cannoot.
Image00091
De loftrompet voor videoclip van het jaar was weggelegd voor David Vandyck hij mocht de Loftrompet in ontvangst nemen voor zijn schitterende videoclip van ‘Vergeet Barbara’. De videoclip werd trouwens opgenomen in het atelier van de kunstenaar die de loftrompetten maakte. Deze overwinning heeft hij ook te danken aan het succes van het album ‘David Vandyck zingt Will Tura’.

De trofee voor ‘Beste doorbraak’ mocht Vlapo-voorzitter Jo De Clercq overhandigen. Vorig jaar werd die prijs nog gewonnen door Fadim. Voor dit jaar was hij weggelegd voor een ravissante vrouwelijke verschijning in de persoon van Lissa Lewis. Ze bracht dit jaar haar debuutalbum ” een sprong in het duister” uit en afgelopen zomer mocht ze in Blankenberge de Zomerhitroffee van radio 2 in de categorie “beste doorbraak” in ontvangst nemen.
Image00110
De volgende categorie van “beste groep” was eigenlijk al geweten toen Micha Marah, Margriet Hermans en Connie Neefs op het podium stapten alle drie voorzien van een mooie bloemenruiker. Eerder op de avond had haar neef Gunter ook al een nummer ten beste gegeven als gast. De jury en het publiek kozen K3 voor het nummer Love You. Maar het waren de nieuwe K3 tjes die de trofee in ontvangst kwamen nemen. Het is meteen de eerste award die de nieuwe K3 in ontvangst mogen nemen alhoewel deze eigenlijk bedoeld was voor Karen, Kristel en Josje. Niemand nam er echter aanstoot aan en K3 bedankte het publiek met hun nieuwste en eerste nummer 10.000 luchtbalonnen.
Image00131
Radio 2-stem Kim Debrie mocht de Loftrompet uitreiken voor beste nummer gebracht door een zanger. De uiteindelijke keuze viel op Stan Van Samang een voor iedereen aanvaardbare winnaar. Stan Van Samang kon echter niet aanwezig zijn op de uitreiking vandaar dat hij hem een paar dagen te voren al was komen ophalen in de studio van Ment TV. In het filmpje bedankt hij dan ook zijn fans het talrijk opgekomen publiek in Plopsaland.

Uit handen van haar Ment TV-collega Herbert Verhaeghe die op haar laatste album ‘Dichtbij’ ook een paar nummers geschreven heeft mocht Lindsey de voorlaatste loftrompet ontvangen. Deze kreeg zij in de categorie “beste nummer gebracht door een zangeres”. Vorig jaar viel ze ook al in de prijzen en dat in de categorie “beste look”. Dat betekent voor Lindsey meteen haar tweede loftrompet.
Image00152
André Hazes Junior was de laatste gast in de rij en daarna was het eigenlijk tijd voor de belangrijkste loftrompet. Die eer om deze uit te reiken was weggelegd voor niemand minder dan voorzitter van het Vlaams-Parlement Jan Peumans en de gelukkige was Willy Sommers. Die mocht de prijs ontvangen voor zijn ganse carriere. Het was een zichtbaar gelukkige Willy Sommers die onder een staande ovatie de prijs uit handen van Jan Peumans mocht ontvangen, waarna hij z’n nieuwe single “Een mooie toekomst” bracht in het Plopsa theater.
Image00165
En toen was het bijna 00.00u en 2016 want deze show wordt uitgezonden op oudejaarsavond 31 december 2015 bij Ment TV. Dus hebben alle aanwezigen al eens 2015 uitgewuifd en 2016 verwelkomt. Op de tonen van “Laat de zon in je hart” werd door de artiesten, inmiddels verzamelt op het podium de polonaise ingezet. Op deze manier werd deze feestelijke avond afgesloten en voor de mensen in de huiskamer 2016 ingezet. Wij wensen langs deze weg alle winnaars te feliciteren met hun behaalde “loftrompet”. – Meer foto’s – Klik Hier.
Image00173