De nieuwe K3

k3De nieuwe K3, wie zal het worden ? Kijkers en jury bepalen winnende combinatie in de ultieme finale van K3 Zoekt K3 op vrijdag 6 november 2015 om 20.35

Hanne, Klaasje, Lisa, Jindra, Marthe en Lauren: deze zes jagen op vrijdag 6 november hun grote droom na in de finale van K3 Zoekt K3. De spannende zoektocht hield de voorbije weken telkens meer dan een miljoen kijkers in de ban en is nu toe aan zijn apotheose. Drie meiden worden straks de gloednieuwe K3’tjes. Aan wie Karen, Kristel en Josje de fakkel overdragen, wordt bepaald in de ultraspannende laatste liveshow, waarin alles draait rond de nieuwe haarkleuren van de meiden én de mogelijke combinaties die daaruit volgen.

Twee blonde, twee zwarte en twee roodharige meiden strijden in de finale voor een plek in de nieuwe K3. Welke kandidate met welke haarkleur op het podium staat, blijft nog enkele dagen een goed bewaard geheim. Wat wel helemaal duidelijk is, is dat met de nieuwe verdeling acht K3-combinaties mogelijk zijn met telkens één roodharige, één zwartharige en één blonde kandidate. De kijkers én juryleden Karen, Kristel, Josje, Gert Verhulst en Miguel Wiels zullen niet langer stemmen op één kandidate, maar wel op hun ideale K3-combinatie.

De grote finale opent vrijdag met een uniek moment: het laatste live televisieoptreden van Karen, Kristel en Josje als K3. Vervolgens volgt een spannende muzikale battle, waarin elke kandidaat het opneemt tegen haar rechtstreekse tegenstandster. Na de duels worden de acht mogelijke K3-combinaties aan de kijker voorgesteld in een flitsende K3-medley. Op de schouders van kijkend Vlaanderen en Nederland én van de jury rust meteen een moeilijke taak. Zij stemmen immers op hun favoriete combinatie en bepalen zo welke trio’s nog steeds kans maken en welke drie combinaties worden geschrapt. De stemmen van de kijker en die van de jury tellen elk mee voor 50%. De opbrengst van de Vlaamse voting gaat integraal naar Rode Neuzen Dag.

Met de vijf resterende combinaties wordt vanaf dan de eindsprint ingezet. Elk trio brengt in primeur een gloednieuw K3-nummer. Nadat het publiek en de jury opnieuw hun stem hebben uitgebracht, wordt duidelijk welke winnende combinatie dé nieuwe K3 wordt. Dat rood-zwart-blond-trio staat aan de start van een nieuw leven en een bloeiende carrière. Wie ziet zijn droom werkelijkheid worden in de ultraspannende finale van K3 Zoekt K3? Welke meiden mogen aan het einde van de finale als kersverse K3’tjes hun eerste single 10.000 Luchtballonnen zingen in de nieuwe, legendarische regenboogjurkjes?