Infrabel spreekt van sabotage op zijn spoornetwerk

spoorInfrabel is niet te spreken over de stakingspiketten op zijn spoornetwerk en veroordeelt alle daden die schadelijk zijn voor de spoorveiligheid.

Infrabel, de Belgische infrastructuurbeheerder, heeft deze morgen vastgesteld dat er verschillende daden van sabotage op zijn spoornetwerk werden gepleegd. Er werden ook stakingspiketten georganiseerd voor de ingangen van onze seinhuizen die in in dienst zijn. Werkwillig personeel werd ook geïntimideerd.

Tenslotte werd ook vastgesteld dat verschillende mensen in de sporen zijn gaan staan. Het spreekt voor zich dat dit een extreem gevaarlijke praktijk is en dat dit ook een zware inbreuk is op de spoorveiligheid. Dit gedrag is absoluut ontoelaatbaar.

Geconfronteerd met dergelijke daden, die enkel door een kleine minderheid gepleegd worden, roept Infrabel iedereen op om een absolute verantwoordelijkheidszin te tonen.

Wat ook de onenigheid is, dit kan en mag geen aanleiding zijn tot situaties waar onze klanten en onze spoormensen in gevaar worden gebracht.

Infrabel zal er alles aan doen om het treinverkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen als kan en zal er ook over waken dat het allerhoogste niveau van veiligheid gegarandeerd blijft op het Belgische spoorwegnet.

Infrabel wil iedereen bedanken die vandaag gekozen heeft om op post te zijn ten dienste van onze klanten, de burgers en de mobiliteit.