Volkswagen-groep maakt aantal voertuigen in Belgie bekend

autoD’Ieteren laat weten dat het aantal voertuigen uitgerust met de niet-conforme software in België bekend is. De Volkswagen-groep heeft aan D’Ieteren Auto gemeld dat in België 393.648 voertuigen zijn uitgerust met de EA189-dieselmotor (EU 5) en de niet-conforme software. Het gaat om 197.328 voertuigen van de merken Volkswagen en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen, 121.712 van Audi, 23.539 van SEAT en 51.069 van het merk Skoda.

De Volkswagen-groep heeft op dit moment nog niet meegedeeld welke technische procedure moet worden gevolgd om deze wagens weer conform te maken. Ter herinnering, de Volkswagen-groep zal alle kosten die voortvloeien uit de nodige maatregelen voor de betrokken voertuigen op zich nemen en garandeert dat er geen enkele impact is op de technische veiligheid of de betrouwbaarheid van de betrokken voertuigen.

D’Ieteren Auto zal zijn betrokken klanten zo snel mogelijk per post op de hoogte brengen. Wie dat wenst, kan vanaf eind deze week automatisch controleren of zijn/haar voertuig betrokken is, via de website www.customercare.dieteren.be.

Zodra de Volkswagen-groep de te volgen technische procedure bekendmaakt, zal D’Ieteren Auto zijn klanten uitnodigen bij de officiële concessiehouders van het betreffende merk om de vereiste interventies uit te voeren.