...

Genomineerden World Soundtrack Awards

15e WORLD SOUNDTRACK AWARDS MAAKT TWEEDE RONDE GENOMINEERDEN BEKEND

Na de genomineerden voor Best Composer, Score en Song maakt de World Soundtrack Academy nu ook de genomineerden voor de Discovery of the Year, SABAM Award for Best Young International Composer en Public Choice Award bekend. Tussen de genomineerden staan o.a. Nick Cave & Warren Ellis en Antonio Sanchez (‘Birdman’).

De uitreiking van de World Soundtrack Awards, een van de meest prestigieuze evenementen in de wereld van de filmmuziek, is het slotevenement van Film Fest Gent en heeft plaats op 24 oktober in ‘t Kuipke, Gent.

Artistiek Directeur Patrick Duynslaegher: “Als je op zoek bent naar de nieuwste generatie van grootse componisten, hoef je alleen maar naar de World Soundtrack Discovery Awards te kijken. Daar werd het talent van componisten zoals Michael Giacchino, Gustavo Santaolalla, Craig Armstrong en Abel Korzeniowski voor het eerst ontdekt.”

NOMINATIES DISCOVERY OF THE YEAR
Met de Discovery of the Year Award wil de WSA jonge internationale talentvolle componisten van het voorbije jaar belonen en stimuleren om verder te groeien. Naast het ontvangen van de prijs zal de winnaar op de 16e WSAwards in 2016 kunnen performen.

– Alex Ebert voor ‘A Most Violent Year’
– Dominic Lewis voor ‘Spooks: The Greater Good’
– Antonio Sanchez voor ‘Birdman’
– Ben Salisbury & Geoff Barrow voor ‘Ex Machina’
– Zhiyi Wang voor ‘But Always’ & ‘Highway of Love’

NOMINATIES SABAM AWARD FOR BEST YOUNG INTERNATIONAL COMPOSER
Jong filmmuziektalent krijgt jaarlijks de kans om de felbegeerde SABAM Award For Best Young International Composer (t.w.v. €2.500) binnen te halen. De kandidaten kregen de opdracht muziek te componeren bij een scène uit ‘The Third Man’ (1949) van Carol Reed, in het kader van de Britse focus van het 42e Film Fest Gent. De professionele jury bestaat uit Patrick Duynslaegher (artistiek directeur FFGent), Dirk Brossé (componist, dirigent en Music Director van FFGent), Belgische componist Michel Herr, Stefan Rycken (zaakvoerder ACE Image Factory), Hans Helewaut (gedelegeerd bestuurder SABAM) en regisseur Adil El Arbi. De genomineerden zijn:

– Maxime Hervé (Canada)
– Peer Kleinschmidt (Duitsland)
– Roman Falkenstein (Lithouwen)

PUBLIC CHOICE AWARD
Tijdens de 15e WSAwards zal ook de Public Choice Award uitgereikt worden voor Best Score. Hier zijn de 5 scores die de meeste stemmen binnenhaalden.

– ‘A Little Chaos’ door Peter Gregson
– ‘Ex Machina’ door Ben Salisbury & Geoff Barrow
– ‘Loin Des Hommes’ door Warren Ellis & Nick Cave
– ‘The Maze Runner’ door John Paesano
– ‘Timbuktu’ door Amine Bouhafa

15e WORLD SOUNDTRACK AWARDS
Voor de vijftiende verjaardagseditie van de World Soundtrack Awards verwelkomt Film Fest Gent Alan Silvestri (‘Back to the Future’ en ‘Forrest Gump’), Lifetime Achievement Award Winner Patrick Doyle en Discovery 2014 Daniel Pemberton. De beste scores van Alan Silvestri werden opgenomen door Galaxy Studios in Flagey Studios, uitgevoerd door Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor o.l.v. Dirk Brossé. Het album zaluitgebracht worden door Silva Screen Records Limited.

De 15e World Soundtrack Awards vindt plaats op 24 oktober 2015 in ‘t Kuipke in Gent. Alle info & tickets op filmfestival.be of www.worldsoundtrackawards.com. Luister naar de WSAwards playlist en veel meer op de Spotify account. #FFGent #WSAwards

filmfestival