Wat gebeurde er met Mathias in Het Lichaam van Coppens

het_lichaam_van_coppens-1543Wat gebeurde er met Mathias in Het Lichaam van Coppens. Het verdict na de val van Mathias in Het Lichaam van Coppens

“We hebben de voorbije seizoenen al vaak pijn geleden voor Het Lichaam van Coppens, maar dit was wel het toppunt.”– Mathias Coppens

Geen vraag te gek en geen proef te ver voor de broers Coppens. Alles testen ze uit, koste wat het kost. Dat was in de tweede aflevering van Het Lichaam van Coppens héél letterlijk te nemen. In de aflevering van donderdag 10 september 2015 zag de kijker hoe Staf en Mathias nagingen of je met zevenmijlslaarzen dubbel zo hard kan lopen. Alleen liep deze gevaarlijke looptest niet zoals gepland.

Op de atletiekpiste maakte Mathias een lelijke val met de zevenmijlslaarzen, met een pijnlijke ontwrichting van zijn rechterschouder als gevolg. Na de val werd al snel duidelijk voor Staf en het productieteam dat Mathias enorm veel pijn had. Het duurde niet lang voor dokter Karolien en wat later ook de ambulance ter plaatse waren.

De diagnose in het ziekenhuis was een ontwrichting van de rechterschouder. Een stuk kraakbeen werd bij de val losgescheurd, waardoor de schouder naar voren schoof. Gevolg: drie weken lang niet bewegen met de schouder, een pijnlijke operatie om het kraakbeen terug aan het bot te hechten en vervolgens zes weken stilliggen en drie maanden lang revalideren.

Mathias: “Het was een bijzonder pijnlijke revalidatie. Zeker in het begin heb ik afgezien. De schouder is blijkbaar een moeilijk gewricht om te genezen omdat het niet ingekapseld zit. Maar los van de pijn, was het ook gewoon mentaal zwaar. Normaal gezien ben ik heel actief, maar nu mocht ik plots niet meer sporten, niet meer met de wagen rijden,… Om nog maar te zwijgen van de opnames die ik niet meer kon meedoen zoals gepland!”

HET LICHAAM VAN COPPENS ZONDER MATHIAS?

De pijnlijke revalidatie had ook gevolgen voor de reeks. Een lange periode mocht Mathias zijn schouder en arm niet bewegen, waardoor de opnames één maand lang werden stilgelegd. Staf heeft nadien nog een hele periode de meeste proeven uitgevoerd, wat duidelijk zal worden in de volgende afleveringen.

De val dateert van 24 april 2015. De operatie vond plaats in mei en de revalidatie duurde tot in augustus. Net op tijd dus voor de start van het nieuwe seizoen van Het Lichaam van Coppens in september. Mathias: “Met de hulp van dokter Van Raebroeckx en mijn kinesist Tim Marteleur – die ik bijna dagelijks zag de voorbije maanden – is alles nog relatief snel goed gekomen en ben ik terug écht met de opnames kunnen starten vanaf augustus.”

In aflevering 3 op donderdag 17 september 2015 krijgt de kijker nog te zien hoe Mathias in het ziekenhuis wordt opgenomen en wat de diagnose is. VTM, de productie en uiteraard de broers zelf zijn alleszins opgelucht dat Mathias intussen weer de oude is en de reeks mee heeft kunnen afwerken.