...

Derde editie Fair Festival wordt meteen ook de laatste

fair festivalFair Festival maakt eco, bio, duurzame en gezonde alternatieven haalbaar voor iedereen

Derde editie Fair Festival wordt meteen ook de laatste

Op zaterdag 5 september van 10 tot 19u is DOK Gent opnieuw de plaats waar je alles te weten komt over eco-, bio-, duurzame, vegetarische en gezonde alternatieven, kortom gezond eten die voor iedereen haalbaar en betaalbaar zijn. Met een heerlijke veggie barbecue op de middag, twee uitgebreide workshops (over ‘commons’ als nieuwe kijk op voeding en over stadslandbouw), diverse dj-sets en kinderanimatie-op-maat is een dagvullend programma gegarandeerd. Fair Festival wordt dit jaar voor de derde en meteen ook laatste maal georganiseerd.

‘Plant een zaadje in iemands hoofd, geef het water, en kijk wat er gebeurt.’ Het campagnebeeld van het 3e Fair Festival toont op een speelse manier dat Fair Festival geen gewoon festival is. “Het is geen muziekfestival, maar wel een feest voor al wie op zoek is naar of al fan is van haalbare alternatieven voor duurzaam en gezond wonen, eten en leven,” vertellen initiatiefnemers Tine Tomme en Joke Vanhamme. “We willen daarbij niet zeggen hoe het moét, maar tonen hoe het kán. Het aanbod volwaardige alternatieven is de afgelopen jaren enorm gegroeid. En het hoeft ook niet duur of moeilijk te zijn. Eco, bio, duurzaam, vegetarisch en gezond is vandaag voor iedereen een aantrekkelijk alternatief! En de toegang tot Fair Festival zelf is gratis!”

Fair Festival biedt dit jaar keuze uit maar liefst 75 standen, gegroepeerd rond diverse thema’s. Wie ecologisch wil bouwen of verbouwen kan meer te weten komen over houtbouw, gezond isoleren, werken met hennep en leem en natuurlijke verven.

Duurzame mobiliteit komt aan bod met stands over diverse multifunctionele fietsen, fietskoeriers en autodelen.

Een vijftal standhouders hebben een uitgebreid aanbod natuurlijke kledij of gezonde cosmetica.

Ook het educatief luik van Fair Festival is royaal. Van spullen lenen bij je buren over een ‘bodymind integrated parcours’ tot waardevolle projecten in Guinee en op de oceanen.

Jong én oud(er) kunnen zich uitleven in creatieve workshops en nieuwe invullingen van oude ambachten.

De inwendige mens komt zéker aan zijn trekken met een uitgebreid aanbod stands over stads- en biolandbouw en eten en drinken, van gezond broodbeleg tot biodynamische wijnen. Kijken mag, proeven des te meer! Tussen 12 en 14u kunnen de bezoekers deelnemen aan de overheerlijke Fair Festival barbecue bereid door Restaurant Avalon.

DOK Gent is voorzien op kinderen en met de extra kinderanimatie zijn de ouders de hele dag op hun gemak.

Fair Festival wordt aan elkaar gemixt door DJ’s die hun eclectische plaatjes en soundbites over DOK Gent zullen laten stuiteren. DJ Mazzy, DJ Dijf (The Violent husbands & Teddiedrum), DJ Mot (Diskett, Gentse Feesten) en DJ Talidaan hebben alvast al toegezegd.

De tweede editie van Fair Festival lokte twee jaar geleden 5.000 bezoekers naar een zonovergoten DOK Gent, een onverhoopt succes. “We duimen nù al voor evenveel zon en veel ‘schoon volk’,” besluiten Tine Tomme en Joke Vanhamme. “Wie de laatste standplaatsen wil boeken en iedereen die meer info zoekt, kan terecht op www.fairfestival.be.”

Over Fair Festival 2015

Fair Festival bundelt de passie van mensen voor al wat eco, bio, duurzaam, vegetarisch en gezond is.

Dok Gent wordt opnieuw een marktplaats om gratis kennis te maken met alternatieven op het vlak van kledij, vervoer, design, (ver)bouwen en wonen, koken en eten,…

Er zijn workshops over ‘commons’ als nieuwe kijk op voeding en over stadslandbouw.

Ook gewoon genieten kan, van de veggie barbecue tot het DOK-strand.

Ouders kunnen trouwens zonder zorgen genieten: voor de kinderen is er een aangepast programma met workshops en speciale animatie voorzien.

Wat: Fair Festival 2015

Wanneer: zaterdag 5 september van 10 tot 19u

Waar: Dok Gent, aan de Dampoort.