Vlammelina zet Cirk!15 in vuur en vlam

cirk aalst

cirk aalstVlammelina zet Cirk!15 in vuur en vlam

Vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus zijn de Aalsterse straten en pleinen opnieuw de speeltuin van de artiesten van Cirk! De organisatie heeft de puzzel van nationale en internationale acts in elkaar gestoken en is er klaar voor.

Wat zeven jaar geleden begon als een kleinschalig straatfestival is uitgegroeid tot hét Aalsterse zomerevent. Professionele artiesten, enthousiaste bezoekers en de typische Aalsterse gastvrijheid vormen het succesrecept. De mascotte van de zevende editie van Cirk! Aalst is Vlammelina, de opvolgster van Beermeneer. Net als haar drie voorgangers is Vlammelina een creatie van Cirk!-huistekenaar Randall Casaer.

#cirk15
Deze week viel bij alle Aalstenaars de Cirk!-folder in de bus. Zo kun je je bezoek aan Cirk! perfect voorbereiden. Nog meer info vind je op www.cirkaalst.be. Smartphonegebruikers vinden tijdens Cirk! op de mobiele website een handig overzicht van het programma, netjes opgelijst per dag en plein. Last-minute programmawijzigingen communiceert de organisatie op de website, Facebook en Twitter, telkens met #cirk15. Gebruik die hashtag zeker ook als je foto’s post van Cirk!, zo kunnen thuisblijvers ook meegenieten.

Cirk! hoofdkwartier
Nieuw dit jaar is de locatie van het infopunt. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag kun je voor info terecht in het toeristisch kantoor op de Hopmarkt. Je kunt er een programmafolder afhalen en je UiTpunten inruilen voor een leuk Cirk!-gadget.

Gevarieerd programma met Aalsters talent
Een zeug van 9 meter lang, een xl muziekdoos met Aalsterse ballerina en een paal van 5 meter… Het programma van Cirk!15 is verrassend en biedt voor iedere bezoeker wat wils: acrobatie, theater, dans, muziek… In het stadspark zet Circus Marcel zelfs een heuse circustent op. Speciale vermelding is er voor Aalstenaar Stefaan De Winter die de innerlijke ballerina in zichzelf loslaat op de Hopmarkt en de Aalstenaars die in het spoor van Willi Dorner en gehuld in kleurrijke pakjes ‘leegtes’ in de stad opvullen.

Cirk! late night
De optredens tijdens Cirk! zijn geschikt voor jong en oud. Dit jaar is er ook een late night programma. Vrijdag is er de Cirk!-fuif in Cinema, onder de deskundige begeleiding van meester-entertainers Discobazaar Wintjer en DJ Nikki. Zaterdagavond mag je je dansschoenen opblinken en je mooiste retro-outfit uit de kast halen. Radio Modern in een Cirk!-kleedje op de betoverende locatie van de Pupillen. Op de binnenkoer van de Pupillen is er trouwens het Cirk!-terras waar je kunt genieten van een drankje en hapje. Vrijdag vanaf 18 uur, zaterdag en zondag vanaf 15 uur.

UiTPASvoordelen

Tijdens iedere voorstelling kun je met je UiTPAS een punt sparen. Op ieder plein staat een zuil of kun je terecht bij een Cirk!-medewerker. Je gespaarde punten kun je aan het Cirk!-hoofdkwartier omruilen voor een leuk gadget: een Cirk!-petje (5 UiTpunten) of een Cirk!-rugzak (5 UiTpunten). Het UiTPAS-pronkstuk is dit jaar de Cirk!-fiets, een creatie van De Fietserij. Ruil 5 UiTpunten voor een tombolaticket en maak kans op deze unieke fiets.

Cirk!15 kan via het circusdecreet rekenen op een subsidie van 55 000 EUR en krijgt ook 5 000 EUR van de provincie Oost-Vlaanderen om er opnieuw een topevent van te maken. En bovendien helemaal gratis!