Groen licht voor sfeervak in Pierre Cornelisstadion

0
695
voetbal aalst

voetbalGroen licht voor sfeervak in Pierre Cornelisstadion – Sfeervak in vak E van Pierre Cornelisstadion (Aalst)

De kogel is door de kerk: er komt een sfeervak in vak E van de hoofdtribune van het Pierre Cornelisstadion. De vzw Supporters Eendracht Aalst heeft hiervoor groen licht gekregen van de raad van bestuur van de club. Enige voorwaarde is dat er 100 abonnementen voor het sfeervak aan de man worden gebracht.

Jarenlang was ‘vak K’ tijdens wedstrijden vaak mee bepalend voor het wedstrijdverloop. De Aalsterse supporters stuwden er met luide gezangen hun spelers vooruit naar de overwinning. De voorbije voetbalseizoenen toonden echter aan dat de huidige staantribune door zijn structuur (slecht zicht wegens te ver van het veld, geluid waait weg wegens los dak, geen sfeerblokvorming met supporters mogelijk vanwege lage langgerekte tribune, …) niet langer een rol van betekenis speelt in het matchverloop.

“Onze fel verjongde ploeg zal het dit seizoen vaak niet gemakkelijk hebben. Net op deze moeilijke momenten kunnen wij als supporters voor het verschil zorgen!” De vzw Supporters Eendracht Aalst heeft daarom bij het clubbestuur aangedrongen op de creatie van een sfeervak.

Wat is er afgesproken?
– Er komt een sfeervak in de helft van vak E van de hoofdtribune (goed zicht op het veld, sfeer maken is veel beter mogelijk, zoals bewezen tijdens de oefenmatchen tegen AA Gent en Cercle Brugge).
– In sfeervak E zijn sfeerattributen zoals vlaggen en trommels toegelaten zoals in de rest van het stadion.
– De kantine onder vak E zal elke match open zijn.
– Wie verhuist naar vak E betaalt 180 € voor een abonnement. Dat is dezelfde prijs als vorig seizoen in vak K.
– Op wedstrijddagen zullen nog losse tickets verkocht worden indien niet alle plaatsen door abonnementen worden ingenomen.
– Wie al een abonnement heeft voor vak K en alsnog wil verhuizen naar vak E zal dat kunnen, mits het betalen van een opleg van 60 €.
– Wie de voorbije seizoenen een abonnement had in vak E en niet tussen de sfeermakers wil zitten, wordt een volwaardig alternatief aangeboden door de club.

We roepen alle supporters die de voorbije seizoenen in vak K stonden en mee zorgden voor die typisch Oilsjterse ambiance op om mee te verhuizen naar vak E in de hoofdtribune!

Een abonnement nemen kan door te surfen naar http://www.eendracht-aalst.be/abo of tijdens de openingsuren van het clubsecretariaat. (elke weekdag van 13 tot 17.30u).