...

De Slimste kat in Belgie komt uit Halle

slimste katSlimste kat in België komt uit Halle

Kater Jinx uit Brusselse rand is verkozen tot ‘slimste kat van België’, Antwerpen telt hoogste aantal slimme katten in ons land

17 juni 2015, Brussel – Felix verhult vandaag welke kat dit jaar de titel van ‘slimste kat van België’ op zich mag nemen. Uit 5.000 inzendingen werd de kater Jinx uit Halle verkozen als slimste kat van het land. Via Facebook ging kattenvoedingsmerk Felix (Purina, Nestlé) op zoek naar de slimste kat van het land – en met succes: in totaal namen 2.467 katteneigenaars deel aan de zoektocht die 5.000 inzendingen voor de slimste kat ontving. Uit de top 100 inzendingen blijkt ook dat de provincie Antwerpen het hoogste aantal slimme katten telt. Op de tweede plaats staat Oost-Vlaanderen, Henegouwen vervolledigt de top drie.

Winnende kat-selfie

Meer dan twee duizend Belgen zochten mee naar de slimste kat van België, een wedstrijd die door Felix via Facebook opgestart werd. De jury stemde Jinx tot winnende kat uit 5.000 inzendingen. Jinx wist zijn speelsheid, intelligentie, zin voor ontdekking en verleiding uit te spelen in een leuke kat-selfie. Els, baasje van Jinx: “Voor ons is Jinx een ongelofelijke curieuzeneus. Hij gaat voortdurend in huis op avontuur en vindt het heerlijk om nieuwe plekjes te ontekken. Jinx weet ook als geen ander hoe hij een snoepje van ons kan lospeuteren. Zeg nu zelf, wie kan er wel aan die grote ogen weerstaan?”

Antwerpen telt meeste slimme katten

Uit de top 100 ingezonden kattenfoto’s blijkt dat de Antwerpse katten het best scoren in de zoektocht naar de slimste kat. Ook de provincies Oost-Vlaanderen en Henegouwen tellen uitzonderlijk hoge aantallen slimme katten. Volgens de 17.000 deelnemers op Facebook associëren we het slim zijn van katten als ze “lezen”. Een op de vijf ingezonden foto’s in de top 25 toont dan ook een kat die voor een computerscherm zit of naar letters op papier staart!

De tien slimste katten van België

De tien slimste katten van België werden door een vakjury gestemd uit meer dan 4.800 ingezonden kattenfoto’s.

Volgende katten mogen zich dit jaar België’s slimste noemen:

1. Jinx, Halle
2. Simba, Ukkel
3. Mickey & Saartje, Boom
4. Woody, Jumet
5. Noemsie, Waregem
6. Lola, March en Famenne
7. Champy, Lanaken
8. Victor, Nalinnes
9. Cléo, Namur
10. Pétard, Ronsele

Katten als internetfenomeen

Katten zijn niet meer van het Internet weg te denken. Het is dan ook geen verrassing dat Felix in amper negen maanden meer dan 5.000 foto’s van Belgische katten ontving. “Tijdens de zoektocht naar de slimste kat werden er meer dan 20.000 likes gestemd op de verschillende wedstrijdfoto’s,” zegt Maxime Goubau, Brand Manager van Felix. “De belangstelling was massaal en ongezien voor een wedstrijd rond katten. Het is niet verwonderlijk dat katten zo populair zijn: ze hebben veel karaktertrekken die lijken op de onze, zoals nieuwsgierigheid of koppigheid. Bovendien heeft ongeveer één gezin op vier een kat als huisdier. Het is duidelijk de Belgen dol zijn op hun katachtige vrienden.”

Gek van katten ? Bezoek dan ook deze kattensites : kattenclub.be ( Katten weetjes ) – Kattennamen.eu ( namen voor katten ) – Dierennamen.net ( 10000 kattennamen ) – Kattenrassen.info – ( Alle kattenrassen ) – katten.eu ( katten )