Sven Ornelis stopt na 14 jaar met de ochtendshow

sven1Sven Ornelis stopt na 14 jaar met de ochtendshow, Maarten Vancoillie neemt fakkel over

Sven Ornelis kondigde vanmorgen, dinsdag 16 juni 2015, aan dat hij na 14 jaar de ochtendshow bij Q-music gepresenteerd te hebben, de fakkel in september doorgeeft aan jong talent Maarten Vancoillie. “Het is tijd voor mij en het is tijd voor Q-music”, aldus Sven Ornelis. Sven blijft wel presenteren bij Q en zal ook mee de programmering uittekenen als adjunct-programmadirecteur naast Tom Klerkx. De laatste ochtendshow van Sven wordt de Foute 128 op 26 juni 2015, de ochtend van de Foute Party.

Sven Ornelis: “Ik heb het gevoel dat dit het ideale moment is om afscheid te nemen van de ochtendshow. Het is tijd voor mij omdat het prikkelt om mee te bouwen aan de zender. En het is tijd voor de zender omdat nieuw talent op een gegeven ogenblik de vleugels moet kunnen uitslaan. Ik hoef me dus niet ‘schuldig’ te voelen om de ochtendshow te verlaten want de opvolging is verzekerd.”

Tom Klerkx, programmadirecteur Q-music: “Q zal vanaf september heel anders aanvoelen in de ochtend. Sinds het begin van Q is de stem van Sven immers een constante elke ochtend voor een half miljoen luisteraars. Maar Q evolueert continu, dus ook de ochtendshow moet evolueren. Er staat nu talent klaar om de komende… 14 jaar de ochtendshow te presenteren (lacht).”

14 jaar ochtendshow

Sven stond in 2001 mee aan de wieg van Q-music en presenteerde zeven jaar lang de ochtendshow ‘Deckers & Ornelis’, samen met Erwin Deckers. In september 2008 vormde hij een nieuw ochtendduo met Kürt Rogiers in ‘Ornelis & Rogiers Showtime’. Sinds afgelopen najaar presenteert Sven de ochtendshow met Maarten Vancoillie in ‘Ornelis & Vancoillie’. In 2014 stond Sven op de tweede plaats in een onderzoek naar de beste radiofiguur van de afgelopen decennia (bron: VRT).

sven

Vlnr.: 2001: Sven presenteert samen met Erwin Deckers ‘Deckers & Ornelis’ / 2002: Sven en Erwin organiseren de eerste Foute Party, toen nog met 200 bezoekers, ondertussen uitgegroeid tot 20.000 feestvierders / 2008: Sven presenteert samen met Kürt Rogiers ‘Ornelis & Rogiers Showtime’ / 2009: Sven en Kürt zaten 16 dagen opgesloten in de Vliegende Studio en waren afhankelijk van de luisteraars om de studio terug op de grond te krijgen / 2014: Sven presenteert samen met Maarten Vancoillie ‘Ornelis & Vancoillie’ / 2014: Sven en Maarten vestigen het wereldrecord Ontbijt Op Bed op 24 oktober

Maarten Vancoillie presenteert de ochtendshow vanaf september

maarten

Maarten Vancoillie (26) vormt sinds september vorig jaar een duo met Sven Ornelis in de ochtend. Hij presenteert ondertussen 5 jaar bij Q-music. Maarten nam in 2009 z’n eerste stappen door deel te nemen aan de Q-Academy. In 2010 was hij voor het eerst op de radio te horen tussen 4u en 6u ’s nachts. Daarna presenteerde hij in 2013 tussen 18u en 21u en viel hij vanaf die zomer samen met Dorothee Dauwe in tijdens vakantieperiodes van het toenmalige ochtendduo ‘Ornelis & Rogiers Showtime’. Dorothee is momenteel sidekick bij Ornelis & Vancoillie en zal ook in september opnieuw te horen zijn in de ochtendshow.

Tom Klerkx: “We gaan ons nu voorbereiden op het nieuwe seizoen. Maarten is alvast een zekerheid voor de nieuwe ochtendshow. De komende maanden nemen we de tijd om de ochtend verder op te bouwen rond hem.”

“Het zal wel even wennen worden zonder Sven, maar ik heb heel veel goesting om mij erin te smijten”, aldus Maarten Vancoillie.