Sterretjesweide op parkbegraafplaats

sterretjesweideSterretjesweide op parkbegraafplaats te sterretjesweide

Het gemeentebestuur zal de sterretjesweide op de parkbegraafplaats van Nazareth verder afwerken en zichtbaarder maken. Op deze plek krijgen ouders een mooie rustplaats voor hun doodgeboren kindje.

Sinds een decreetswijziging van 28 maart 2014 kan men een doodgeboren kindje begraven of cremeren, ook als de zwangerschap minder dan 180 dagen duurde. Op de parkbegraafplaats in de Drapstraat is voor deze kindjes nu al een gedenkplaats voorzien, maar die is niet zo goed gekend.

De naam van deze plek verandert nu in ‘sterretjesweide’ en de inrichting wordt verder afgewerkt. Een grote ster zal de gedenkplaats markeren. Daarrond komen kleine sterren of andere gedenktekens, ter herinnering aan de kindjes. Dankzij een gepaste inrichting met steentjes en bloemen wordt dit een waardige rustplaats voor de kinderen die nooit het licht zagen, maar wel in de harten van hun ouders blijven.

Het gemeentebestuur organiseert een informatiecampagne bij de inwoners, huisartsen en ziekenhuizen, om hen in te lichten over de sterretjesweide.