Franse rugbyspeler aan de beterhand

balFranse rugbyspeler aan de beterhand

Anton Iriart, de Franse rugbyspeler, die twee weken geleden tijdens de Flanders Open Rugby in Dendermonde in elkaar zakte, is aan de beterhand.

Flanders Open, het driedaagse rugbytoernooi in Dendermonde, werd op zaterdagochtend 23 mei 2015 opgeschrikt door een Franse speler die gereanimeerd moest worden op het veld. Een medisch urgentieteam voerde Anton Iriart, een 34-jarige speler van XV Cors, een Belgisch team uit Bosvoorde, naar het Sint-Blasius-Ziekenhuis in Dendermonde. Vandaar werd hij doorgevoerd naar het ASZ in Aalst.

Iriart werd geveld door een hartinfarct. In het ASZ maakten de cardiologen zijn kroonslagader open, waarna hij langdurig op de afdeling intensieve zorgen werd behandeld. Hij is nu volledig hersteld en kan opnieuw naar Frankrijk vertrekken.

Doordat er de voorbije weken enkele voetballers overleden nadat ze op het terrein ineenzakten, kon dit voorval op heel wat persbelangstelling rekenen. “Het goede herstel van Iriart toont aan dat dergelijke dramatische gebeurtenissen ook een goede afloop kunnen kennen”, zegt dr. Michaël Rosseel (diensthoofd cardiologie).