Jonge uitvinders testen hun Vliegmachine

werk

werkGeraardsbergen – Jonge uitvinders testen hun Vliegmachine

MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw in samenwerking met Vlajo, maakt het mogelijk voor kleine en grote kinderen om hun eigen droommachine te ontwikkelen. Kinderen uit het lager onderwijs bedenken een ‘machine’ (IDEE) die dan verder wordt uitgewerkt door hogeschoolstudenten Industrieel Productontwerpen van Howest (ONTWERP) om tenslotte te worden gerealiseerd door leerlingen uit het technisch onderwijs (MACHINE).

Meer dan 600 kinderen en studenten uit 22 scholen uit heel Vlaanderen gingen afgelopen schooljaar aan de slag om 24 ingenieuze droommachines en 1 nieuwe MyMachine-computergame te realiseren.

Uitvinders krijgen voor het eerst hun droommachine te zien

Bijna is het zover. Het 5de jaar elektrische installatietechnieken, houttechnieken en mechanische vormgevingstechnieken van het Technisch Instituut Sint-Jozef in Geraardsbergen slaagde er in om een prachtige droommachine te realiseren.

Op vrijdag 5 juni 2015 krijgen de jonge uitvinders van Sint-Catharinacollege ‘De Zeppelin’ uit Geraardsbergen hun ‘Vliegmachine’ te zien.

De Vliegmachine

Marie droomde van een machine waarmee je ’s nachts zou kunnen rondvliegen zonder dat je ouders het weten. Benodigdheden: een vliegmachine én een kleed waarmee je onzichtbaar wordt. De ontwerpers slaagden erin om een prachtig concept uit te tekenen en de machinebouwers bouwden de geniale machine stevig in elkaar.