Ongewenst bezoek in de Vrije Basisschool Ertvelde

vbeOngewenst bezoek in de Vrije Basisschool Ertvelde. “Dinsdag 26 mei zal lang in het geheugen gegrift blijven.” zegt directeur Linda De Buck.

De nacht van maandag op dinsdag kreeg de Eeklostraat (vestigingsplaats van de Vrije Basisschool Ertvelde) het onaangenaam bezoek van inbrekers. Ze gingen driest te werk: met een paal werden 2 glazen buitendeuren kapot geslagen om de ene deur uiteindelijk te forceren met een koevoet. Met diezelfde koevoet zijn ze ook in het secretariaat en in het bureel van de directeur geraakt. Heel wat paperassen lagen verspreid over de vloer. Beamer en laptopje zijn niet meer te vinden. Uiteraard werd ook al het geld meegenomen … zelfs het geld voor Broederlijk Delen.

In de computerklas gebeurden de voorbije maand enkele kostelijke investeringen. De klas stond pico bello in orde zodat de leerlingen van het 6de er binnenkort, probleemloos, konden deelnemen aan de Interdiocesane Proeven. Met 12 verdwenen laptops zal dit nog moeilijk gaan! Zowel in 5A als in 5B werd ook de klaslaptop gestolen. In 5A kunnen de leerlingen ook niet meer op de tablet werken! Hier en daar een geforceerd slot aan de rolluikkasten is eigenlijk het vermelden niet waard! Heel veel opkuis, heel veel achterloop, heel veel herstellingen, maar het ergste van alles … de kinderen zijn er de dupe van! Triestig nietwaar aldus Linda De Buck directeur VBS Ertvelde.