Sportmanagement steunt kinderrevalidatiecentrum

kinderrevalidatiecentrumSportmanagement steunt kinderrevalidatiecentrum

Studenten sportmanagement uit de richting L.O. en bewegingswetenschappen van universiteit Gent geven 6000 euro aan het kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent. In kleine groepjes organiseerden de studenten vijf innovatieve, duurzame en sportieve evenementen in en rond Gent, waarvan de opbrengst in bijzijn van professor Lenoir en Dr. Van Der Looven overhandigd werd. Het kinderrevalidatiecentrum koopt hiermee functionele toestellen voor de kinderen aan.

23 Studenten sportmanagement organiseerden vijf sportieve en duurzame evenementen in de periode tussen 20 april en 10 mei. Hiervoor trokken ze alle registers open, getuige de in totaal meer dan 1250 deelnemers die hun sportschoenen voor het goede doel aantrokken. Al het opgehaalde geld werd op woensdag 20 mei om 20 uur aan het kinderrevalidatiecentrum overhandigd.

De studenten hebben het zich allesbehalve gemakkelijk gemaakt. Op 20 april organiseerden vijf studentes de University Run. Deze loopwedstrijd van vier en acht kilometer door de Gentse universiteitsgebouwen was in een mum van tijd uitverkocht. In het weekend van 25 – 26 april vonden zowel Balls Of Glory als de Boterkoekenloop plaats. Eerstgenoemde was een toernooi van verschillende, innovatieve balsporten, laatsgenoemde was een ochtendloop door de Gentbrugse Meersen in samenwerking met Gent Sport. Tenslotte organiseerden de studenten nog Hap & Stap Je Fit, een gezonde sneukeltocht voor 55-plussers, en Aula Dual Challenge, een 400 meter lang obstakelparcours voor koppels.

Student Cyriel Poppe: “Ik vermoed dat ik in naam van alle studenten spreek als ik zeg dat dit een moeilijke, maar ontzettend belonende opdracht was. Op de rondleiding in november werd al snel duidelijk dat het geld van onze voorgangers goed gebruikt werd om de kinderen zo snel mogelijk te laten revalideren. Uit onze opleiding hebben we geleerd hoe moeilijk en belastend een revalidatie kan zijn, we zijn dan ook heel gelukkig dat we als sportmanagers in opleiding ons steentje hebben kunnen bijdragen aan dit mooie project. Graag willen we ook onze mentoren Piet Meneve en Kris De Coorde bedanken voor hun hulp bij de organisatie van onze evenementen.”
Het kinderrevalidatiecentrum zal met het opgehaalde geld toestellen ter revalidatie van de kinderen aankopen. De kostprijs van deze medische toestellen is hoog, de artsen en medewerkers zijn dan ook heel blij met de gift.