Voetbalwedstrijd KAA Gent – Standard Luik

kaagentVoetbalwedstrijd KAA Gent – Standard Luik op groot scherm in Kuipke

Op donderdagavond 21 mei 2015 om 20.30 uur speelt KAA Gent in Play Off 1 tegen Standard Luik. Als KAA Gent deze wedstrijd wint, wordt de ploeg voor het eerst in de geschiedenis kampioen in de hoogste afdeling. De bekommernis van zowel KAA Gent als de Stad Gent is dat zoveel mogelijk Gentenaars de wedstrijd moeten kunnen volgen in leuke omstandigheden. Het stadion, met 20.000 zitjes, is helemaal uitverkocht. Maar er zijn uiteraard nog veel mensen die de wedstrijd willen zien. 4.500 personen zullen gratis de wedstrijd kunnen volgen op een groot scherm op het middenplein van het Kuipke.

Op zondag 24 mei 2015 zal er vanaf 17 uur een groots bedankingsfeest zijn in de Ghelamco Arena naar aanleiding van het schitterende seizoen.

In de Ghelamco Arena zullen 19.350 vlaggetjes worden uitgedeeld. Er zal Bengaals vuur zijn voor de wedstrijd, de studentenfanfare zal optreden en een dj zal muziek draaien.

Een private organisator (Martin Broers en Ben Bundervoet van het bekende supporterscafé Picasso Lochristi) zal in het Kuipke de wedstrijd op een groot scherm uitzenden. De rechten voor uitzending werden verleend. 4.500 personen kunnen gratis de wedstrijd volgen op een groot scherm op het middenplein. Vanaf 19 uur is iedereen welkom. Een gastoptreden van Kurt ‘Biezebaaze’ Burgelman is voorzien. Een plaatsje reserveren hoeft niet, maar ‘vol is vol’. Uit veiligheidsoverwegingen worden geen bijkomende schermen op openbaar domein toegelaten. Uiteraard zijn er verschillende grotere schermen in horeca waarop men de wedstrijd kan volgen. Aan uitbaters wordt gevraagd om dit te melden aan de politie.

Mocht KAA Gent kampioen zijn na afloop van de wedstrijd, dan zal het er uiteraard extra feestelijk aan toe gaan in het stadion. In dat geval zal het stadion langer open blijven en zullen extra bussen van De Lijn worden ingezet om de supporters na afloop naar de normale P+R- parkings te brengen. Zowel KAA Gent als de Stad Gent roepen de fans met aandrang op om in geen geval het terrein te proberen te betreden. Dat is niet alleen gevaarlijk, maar de grasmat dreigt dan ook volledig vernield te worden waardoor de spelers maandenlang op een slecht veld zouden moeten spelen. Na de wedstrijd kunnen supporters hun helden ontmoeten in de promenade.

Zondag 24 mei 2015: bedankingsfeest voor de fans

Op zondag 24 mei 2015 speelt KAA Gent nog tegen RSC Anderlecht. Deze match kunnen de supporters volgen op grote schermen in de Ghelamco Arena. Er zal dan geen uitzending zijn in het Kuipke. De toegang (vanaf 13 uur) is gratis voor de 14.000 abonnees, anderen kopen een ticket aan 1 euro, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat (reservatie is aangeraden via de clubwebsite van KAA Gent: www.kaagent.be). De maximumcapaciteit is zoals steeds 20.000 zitjes. Sowieso komt er op zondag 24 mei 2015 een groots bedankingsfeest in het stadion vanaf 17 uur. Het was immers een schitterend seizoen. Supporters kunnen hun helden ook daar opnieuw ontmoeten.

Toegang ‘t Kuipke enkel met toegangsbewijs

 

De uitzending van de wedstrijd KAA Gent – Standard Luik op groot scherm in ‘t Kuipke op donderdag 21 mei 2015 kan enkel worden gevolgd met een toegangsbewijs.

Omwille van het grote enthousiasme van Gentenaars om de match samen te bekijken in ‘t Kuipke besliste de organisatie in overleg met de veiligheidsdiensten om te werken met een systeem van toegangsbewijzen. De bandjes die toegang geven tot ‘t Kuipke kunnen gratis worden afgehaald in ’t Kuipke, Citadelpark, 9000 Gent, op woensdag 20 mei tussen 19.30 en 21.30 uur en donderdag 21 mei tussen 8 en 14 uur (of tot uitputting). De bandjes zijn eveneens beschikbaar op woensdag 20 mei in het supporterscafé Picasso, Dorp West 24, 9080 Lochristi, vanaf 19.30 uur. Er geldt een maximum van 4 bandjes per identiteitskaart.

Wie een bandje heeft, is welkom op donderdag 21 mei in ‘t Kuipke vanaf 18 uur. De deuren sluiten om 20 uur, een half uur voor de match. De organisatie vraagt om tijdig naar ‘t Kuipke te komen om wachtrijen te vermijden. Donderdagavond om 2 uur sluit ‘t Kuipke de deuren.