...

Flanders Fields, eindbestemming Poperinge

flandersfield1Komende donderdag (14 mei) starten in Poperinge de voorstellingen van de theaterproductie ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’. Deze voorstellingen worden gespeeld in een uniek tijdelijk theater, dat de voorbije 2 weken vanaf de grond werd opgebouwd aan de militaire begraafplaats Lijssenthoek.

Hier zijn enkele foto’s die werden genomen tijdens de bouw van dit theater + foto’s van de eerste repetities die de cast er ‘on stage’ hield

flandersfield2
Flanders Fields, eindbestemming Poperinge

Tussen de duizenden graven van soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek sneuvelden, ligt er op de Britse militaire begraafplaats Lijssenthoek in Poperinge één vrouw begraven: Nellie Spindler. Haar laatste rustplaats vormt vanaf 14 mei 2015 het unieke decor van een pakkende voorstelling.

Rusteloze zielen hebben het op zich genomen om voor eeuwig de rust van de doden te beschermen. Maar die rust wordt grondig verstoord als een theaterproductie op Lijssenthoek neerstrijkt.

‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ is een aangrijpende belevenis in een tijdelijk theater, die de toeschouwers onderdompelt in de persoonlijke verhalen van enkele oorlogsgetuigen. Dat we hen leren kennen op de exacte plek waar ze aan hun einde kwamen, op een locatie die de Eerste Wereldoorlog haast tastbaar maakt, zorgt voor een unieke ervaring.

Met oa.: Steph Goossens (Thuis, Fata Morgana), Joke De Bruyn (Crème de la Crème, Kinderen van Dewindt), Steve Aernouts (Any Way the Wind Blows, Aspe, Witse), Maarten Goffin, en Eve Van Avermaet.

Locatie: Lijssenthoek – Poperinge

Periode: Van 14 mei 2015 tem. 14 juni 2015

Reservatie: www.sherpa.be of 0900 69 900 (max. €0,5/min)

flandersfield3