Haaltertse kinderen verven 210 nestkastjes

0
974

haaltert nestkastjesHaaltertse kinderen verven 210 nestkastjes

In Haaltert gingen in deze Week van de Amateurkunsten kunst en milieu hand in hand. In het kader van de gemeentelijke actie ‘Een nestkastje voor een vogel op huizenjacht’ lieten de kinderen van de vierde leerjaren uit de 6 basisscholen van Haaltert hun creatieve inspiratie los op in totaal 210 nestkastjes. Met de resultaten zijn in deze maand mei zowel mens als dier blij.

De kinderen uit het vierde leerjaar van basisschool ‘De Bloesem’ uit de Haaltertse deelgemeente Kerksken overhandigde n donderdagvoormiddag trots 5 van hun milieuvriendelijke artistieke creaties aan de burgemeester en schepenen. Deze nestkastjes zullen, samen met die van hun jaargenootjes uit de andere 5 basisscholen, weldra een plaatsje vinden in de tuinen, de parken en de geboortebossen van Haaltert, of langs openbare wegen opgehangen worden.

Tal van vogels gaan jaarlijks op zoek naar nestgelegenheid. Sommige vogels maken een nest in een boom, in een dichte haag of tussen de begroeiing op de grond, al naargelang de soort. Voor vogelsoorten die nestelen in holtes zoals mezen en boomklevers is het vaak moeilijk een geschikte plek te vinden. Het gemeentebestuur wil deze vogels een handje helpen.

“Daarom vroegen wij aan de directies van de basisscholen in de gemeente of zij wilden meewerken aan dit project. Alle 6 basisscholen van Haaltert reageerden positief en zo deelden we 210 nestkastjes uit aan de vierde leerjaren. In deze Week van de Amateurkunsten met als thema ‘de kleine artiest’ mochten ze er echte kunstwerkjes van maken”, aldus schepen van leefmilieu Astrid De Winne. “Ook werd het nodige milieuvriendelijke materiaal (vernis op waterbasis, verfborstels enz.) voor de bescherming van het hout door onze milieudienst aan de scholen geleverd.”