Jules Destrooper uit Lo-Reninge overgenomen

Jules DestrooperPer 28 april worden de aandelen van het bedrijf Jules Destrooper uit Lo-Reninge overgenomen door de holding GT&CO van de familie Vandermarliere. Beide partijen hebben de deal vandaag bezegeld. Guido Vandermarliere startte de onderhandelingen begin dit jaar. Hij wordt voor de volle honderd procent eigenaar van de welbekende koekjesfabrikant, die tekent voor een omzet van circa 36 miljoen euro en 160 mensen tewerk stelt. De familie Vandermarliere is vooral bekend van de sigaren J.Cortès.

Jules Destrooper, met vestigingen in Lo-Reninge en Ieper, groeide de voorbije jaren nog aanzienlijk en is winstgevend. Het bedrijf heeft een traditie van ruim 125 jaar en is actief in 75 landen wereldwijd. Jules Destrooper is niet alleen een uniek bedrijf maar ook een uitzonderlijk Belgisch uithangbord en een uniek merk. Tot voor de overname werd de kmo geleid door Peter Destrooper. Broers Peter en Patriek Destrooper waren elk voor vijftig procent aandeelhouder.

Na de verkoop in 2012 van het tabaksbedrijf Gryson (Wervik) aan de multinational Japan Tobacco Company, zocht de familie Vandermarliere geduldig en professioneel naar nieuwe opportuniteiten in de markt. Naast grote en mooie vastgoedprojecten in binnen- en buitenland, is de overname van Destrooper de eerste grote private equity deal. Guido Vandermarliere: “Het is altijd de bedoeling geweest te focussen op onze core competenties, te weten de markt van de fast moving consumer goods with a brand. De overname van Jules Destrooper past perfect in dat plaatje. Anders dan andere private equity spelers willen we een lange termijn relatie, gebaseerd op de filosofie van een familiebedrijf.”

De familie Vandermarliere neemt het personeel integraal over en wil Jules Destrooper, ook via nieuwe investeringen, verder laten groeien. “Er zijn nog veel expansiemogelijkheden,” zegt Guido Vandermarliere. Peter Destrooper wordt als CEO opgevolgd door Emmanuel Blomme , die een grote staat van verdienste heeft als manager. Hij leidde namens de familie Vandermarliere vijf jaar lang de tabaksfabriek UTP Ltd. in Sri Lanka, waar momenteel meer dan 1.700 mensen aan de slag zijn. Het voorbije jaar was hij actief op het niveau van de holding.