N-VA blaast verzamelen in het Flaygegebouw

Bart De Wever met hand
Vandaag om 15.30u was het verzamelen geblazen voor de aftrap van de nieuwe campagne van N-VA. Plaats van afspraak was het gerenoveerde Flaygegebouw in Brussel. Daar konden we kennis maken met de nieuwe campagne van N-VA die vanaf vandaag gelanceerd wordt en waar de partij de verwezenlijkingen als regeringspartij nog eens duidelijk in de verf wil zetten. ze doen er alles aan om van het etiket “kibbelkabinet” af te raken. Weliswaar geen gemakkelijke opdracht met CD&V en vooral Kris Peeters als coalitiepartner.

Het geheel begon met het vertonen van een filmpje, een auto die plots in het hels verkeer ergens in een stadscentrum stil valt en niet meer te starten valt. Zoals zo dikwijls zijn daar onmiddellijk andere bestuurders die spontaan gebruik maken van hun toeter en van verwijten omdat het verkeer in het honderd loopt en niemand nog door kan, U kent dat wel! Maar hoe hard ze ook verwijten of toeteren de wagen weigert elke dienst.

Plots lost een kind de hand van zijn moeder loopt naar de wagen en begint spontaan te duwen, gevolgd door nog een ander persoon, wat later sluit nog een derde, een vierde een vijfde persoon aan (allen van verschillende origine, geslacht, leeftijd en achtergrond) om de wagen te helpen duwen. En wat niemand verwacht gebeurd, de wagen wordt stilaan in gang gelopen en de motor start opnieuw tot grote opluchting van de bestuurder.

Met dit filmpje wil de partij symbolisch aantonen dat roepen en tieren langs de zijlijn niet helpt om ergens te geraken. Maar integendeel als allen samenwerken dingen die op het eerste zicht onmogelijk lijken toch kunnen verbeteren of veranderen ten gunste van iedereen in onze maatschappij. Op dat moment komt de helfie te voorschijn een verwijzing naar de immens populaire selfie. deze helfie heeft tot doel iedereen uit zijn luie zetel te krijgen om anderen te helpen zodat het leven uiteindelijk voor iedereen verbetert. Ook de duwende hand symbool voor helpende hand die regelmatig op activiteiten en manifestaties haar opwachting zal maken werd aan ons voorgesteld. N-VA wil hiermee ook duidelijk zeggen dat zij de motor zijn voor verandering!
Logo N-VA met hand
Er zal ook terug een affichecampagne aan gekoppeld worden en dit zowel op groot als klein formaat. In het volgende ledenblad zo werd ons gezegd zal een dergelijke affiche worden toegevoegd met de vraag om deze voor het venster te hangen. Deze campagne is volgens ons weer een schot in de roos en zal bij menig andere partij op tandengeknars onthaald worden, maar daar laten ze het bij de partij duidelijk niet aan hun hart komen. Het wordt dus uitkijken tot de nieuwe affiches in het straatbeeld verschijnen!