Tom Boonen openhartig over het fietsen en zijn gezin

tom boonen vtmTom Boonen openhartig over het fietsen en zijn gezin

2015 moest en zou het jaar van Tom Boonen worden: net papa geworden van een tweeling én goed aan het rijden. Een val in Parijs-Nice betekende echter het einde van zijn voorjaar. Voor het derde jaar op rij zal hij geen grote klassieker winnen. In een openhartig gesprek met Telefacts blikt Tom Boonen voor het eerst terug op drie jaren vol pech en vol geluk op de baan en thuis.

“Je moet verteren wat het leven u voorschotelt. Ik heb al wat pech gehad, maar nog nooit iets waarvan ik dacht: amai, da’s hier echt serieus”, vertelt Boonen in Telefacts. “Er zijn mensen die veel ergere dingen meemaken in hun leven en die moeten dat ook gewoon verteren. Daar wordt ook van verwacht dat ze doorgaan en dit gaat uiteindelijk maar over sport.”

In Telefacts spreekt een ontspannen, berustende Boonen. Hij beseft nu dat er meer is in het leven dan wielrennen. Vorig jaar had Lore een miskraam. Voor het eerst praat hij openlijk over de hel waar hij en Lore door moesten. “Heel Vlaanderen had toen raad of kritiek”, zegt Boonen. “We hadden de pech dat we dat al bekend gemaakt hadden, dan komt alles erbij kijken, dan komt heel Vlaanderen om de hoek loeren. Terwijl je op dat moment alleen maar alleen wil zijn.”

Maar een goed jaar later gaat het Tom en Lore weer voor de wind. Ze hebben nu een prachtige tweeling: Jacqueline en Valentine. “Ik zit er niets mee in om mee op te staan en door de dag die voedingen mee te doen”, vertelt hij. Boonen heeft het ten slotte ook over zijn afscheid van de wielersport. Hij is nu 34 en denkt nog niet aan stoppen, hoewel hij bang is voor het jaar te veel.

TELEFACTS
Tom Boonen openhartig over gezin en fiets
Is de politie een eerlijke vinder?
Dinsdag 7 april 2015 om 21.45 bij VTM