Geen Pop-uprestaurant voor Michael en Gilles

pop-uprestaurantGeen pop-upavontuur voor Michael en Gilles

De vijf duo’s van Mijn Pop-uprestaurant zijn bekend. Lieve & Lieke en Fee & Jonas waren al zeker van hun pop-up in Antwerpen en Aalst, in aflevering 2 op donderdag 19 maart 2015 wisten ook Dries & Guus, Liselotte & Miguel en Thomas & Alexia de jury te overtuigen. Voor Michael & Gilles stopt het avontuur, nog voor het goed begonnen is.

Een spannende opdracht besliste in de tweede aflevering van Mijn Pop-uprestaurant! over het lot van de duo’s. Dries & Guus, Liselotte & Miguel, Michael & Gilles en Thomas & Alexia kregen de opdracht om in 24 uur een eenmalig pop-uprestaurant op te bouwen. Dries speelde met het industriële revolutie idee en ging op zoek naar de juiste meubelen, terwijl Miguel en Thomas inkopen gingen doen. Het werd een spannende en soms ook wel ludieke strijd voor de drie overblijvende steden. Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Alex Callier proefden van alle gerechten en stelden hun top drie samen.

Dries & Guus mochten als eerste de stad kiezen waar ze hun pop-uprestaurant willen uitbaten en gingen vol overtuiging voor Hasselt. Guus met zijn Limburgse roots kijkt alvast uit naar hun plaats aan De Kolenkaai. Daarna was het de beurt aan Liselotte & Miguel. Zij hadden totaal niet verwacht om überhaupt geselecteerd te worden en waren dus zeer verrast. Ze beslisten hun street food pop-up neer te poten aan de Vismarkt in Brussel. Het concept past perfect in de Belgische hoofdstad. De Brugse Thomas en Alexia ten slotte kregen de stad waar ze stiekem op hoopten: Oostende. Zij zullen hun vleesrestaurant neerzetten op de zeedijk.

Voor de Roeselaarse vrienden Michael & Gilles is het pop-upavontuur gedaan. Ze blikken wel tevreden terug en hebben naar eigen zeggen enorm veel bijgeleerd. “We zijn blij dat we zo ver geraakt zijn in dit avontuur en dat de jury iets zag in ons concept. Dat op zich is al een overwinning. Het is jammer dat we ons niet hebben kunnen bewijzen”, vertelden ze in de aflevering.

Vanaf zaterdag 21 maart 2015 om 20.00 uur kan er via vtm.be en de VTM app gereserveerd worden voor een plaatsje in de verschillende pop-uprestaurants. Op zaterdag 28 maart 2015 openen de vijf Mijn Pop-uprestaurants! dan effectief hun deuren.

Mijn Pop-uprestaurant!: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM