Luizenseizoen is weer aangebroken

luizenDe lente komt eraan en daarmee begint het luizenseizoen ook weer! De kleine vervelende insecten vloeien gedijen altijd flink wanneer de temperatuur omhoog gaat. Het is daarom verstandig om uw kinderen geregeld te controleren op hoofdluis om verdere besmetting te voorkomen.

De hoofdluizen vinden kinderen een aantrekkelijke doelwit omdat ze zich gemakkelijk kunnen verspreiden via door het vele fysieke contact dat de kids hebben met spelen. Hieronder volgen een aantal korte tips om te kijken of uw kind besmet is met luizen.

Stappenplan voor een luizen controle

1. Hoofdluizen zijn zeer klein en daardoor lastig te ontdekken in het haar van kinderen. Gaat u uw kind controleren op luizen dan moet u letten op kleine zwarte/bruine puntjes of de neten van de luis, neten zijn luizeneitjes en lijken op roos.

2. Heeft u luis gevonden bij uw kind. Dan is het verstandig om gelijk actie te ondernemen. U kan de luizen gemakkelijk behandelen met een luizenkam of luizenshampoo. Tevens zijn er enkele natuurlijke behandelingen van luizen.

Voor meer informatie over de behandeling van luizen verwijzen wij u door naar de website luizen.eu. Hier vindt u alle informatie over luizen en hoe u hoofdluis, schaamluis of kleerluis moet bestrijden. Daarnaast kan u er ook informatie vinden over de bladluis die ook in de lente actief is in uw tuin.