Herzele krijgt op 5 maart een Recreas Boccia

recreasHerzele krijgt op 5 maart een Recreas Boccia. De titel is wat grappig gekozen, maar velen kennen deze sporttak niet. Recreas is dé grootste sportfederatie voor personen met een beperking. Momenteel hebben ze 142 sportclubs, verspreid over gans Vlaanderen en Boccia is een sport dat, zowel door mensen met als zonder beperking, al zittend wordt beoefend.

De paralympische sport, dat te vergelijken is met petanque, wint in onze regio’s steevast aan populariteit.

Recreas Bocciatornooi Herzele – Op 5 maart 2015 organiseert Recreas Oost-Vlaanderen hun eerste open, recreatief Boccia-tornooi.

Het tornooi is met zijn recreatieve karakter een uitgelezen kans om kennis te maken met deze laagdrempelige sport. De organisatoren mikken vooral op instellingen uit de regio maar ook individuele geïnteresseerden zijn welkom.

Kirsten De Laender, winnares van Boccia-brons op de paralympische spelen in Londen zal, als meter van het tornooi en voormalig inwoner van Herzele, aanwezig zijn om de spelers aan te moedigen. Ook Schepen van sport, Stefaan Lauwaert, komt langs om een balletje te werpen.

De locatie, Sporthal De Steenoven is volledig toegankelijk en biedt plaats aan tientallen deelnemers, hun begeleiding en supporters.

De samenwerking met de sportdienst en gemeente Herzele is een schot in de roos en wordt vast en zeker, ook na het tornooi, verdergezet.

Wie: Voor jong en oud, met of zonder beperking
Waar: Sporthal De Steenoven, Kerkkouter 40, 9550 Herzele
Wanneer: donderdag 5 maart 2015
Info en inschrijvingen: 09/333 57 56, [email protected]