Samen naar de film halveert kans op echtscheiding

0
1085

filmSamen naar de film halveert kans op echtscheiding en is goedkoper voor je portemonnee volgens onderzoekers van de University of Rochester in New York.

Samen naar de film gaan zorgt voor dezelfde resultaten als klassieke relatietherapie, dat is de conclusie van een driejarig experiment gevoerd door onderzoekers van de University of Rochester in New York bij pasgetrouwde koppels. De resultaten suggereren dat koppels niet per se bepaalde vaardigheden moeten aanleren maar dat ze wel “moeten nadenken over hun eigen gedrag”.

Samen naar de film gaan blijkt even efficiënt te zijn als duurdere en meer intense methodes waarbij een therapeut aan de pas komt. In het experiment daalde de scheidingsgraad van 24% bij de controlegroep naar 11 procent bij de filmgangers. De kans op een echtscheiding halveert dus door samen naar de film te gaan en achteraf over te praten.

Bij Kinepolis zien ze hun jarenlange buikgevoel gestaafd. Op dit ogenblik lopen er overigens enkele blockbusters die je zeker met je partner kan gaan zien zoals Fifty Shades of Grey, Kingsmen of Oscartriomfant Birdman. Kinepolis ontpopt zich zo tot relatietherapeut zegt hun woordvoerder tegen de redactie van Belg.be