...

Cafebaas van de carnavalswerkhallen worden ?

Cafebaas van de carnavalswerkhallen worden ? - Aalst Carnaval Sfeer 2013 DSC0459cafébaas van de carnavalswerkhallen Aalst

Stad Aalst schrijft een concessie uit voor de cafetaria van de carnavalswerkhallen aan de Hoge Vesten. Dé kans voor een creatief horecabeest met een hart voor Aalst Carnaval om hier een bloeiende zaak uit te bouwen. De concessie loopt tot 30 juni 2024.

De stad is niet enkel op zoek naar iemand die lekkere pintjes tapt, maar naar een ondernemer met een visie. De carnavalswerkhallen hebben namelijk veel potentieel om allerlei evenementen in te organiseren.

Thuis voor activiteiten
De cafetaria en aanpalende ruimtes moeten in de eerste plaats een echte thuis zijn voor de carnavalisten, waar ze voor allerlei activiteiten terecht kunnen. Het is dus evident dat de cafetaria sowieso minstens dezelfde openingstijden heeft als de werkhallen. De fantastische ligging, pal aan de Leirekesroute en op een boogscheut van de Grote Markt, nodigt ook uit om nieuwe initiatieven op te starten. Bovendien kan de uitbater inspelen op activiteiten van de bruisende Rechteroever. Ook als de carnavalisten genieten van hun verdiende rust mag het in de carnavalswerkhallen niet stilvallen. Verenigingen en particulieren mogen er ook occasioneel activiteiten organiseren.

(Opfrissings)werken
De uitbater is verantwoordelijk voor de totale inrichting van de cafetaria en de keuken. De stad geeft de ‘nieuwe baas’ een duwtje in de rug door ook een aantal opfrissingswerken uit te voeren. Er komt een epoxyvloer in de cafetaria, kleine berging, gang en sanitaire ruimtes en de cafetaria krijgt nieuwe verlichting. Alle muren en binnenschrijnwerk worden opnieuw geschilderd. De stad plaatst ook een klein terras aan de achterzijde van het gebouw. Deze werken gebeuren in samenspraak met de nieuwe uitbater, die zijn zegje mag doen over de kleur, het esthetisch karakter en de timing van deze werken. Sowieso moet de cafetaria operationeel zijn vanaf 1 september 2015.

Praktisch
Alle info over en voorwaarden van de concessie vind je op www.aalst.be. De Stad Aalst geeft op woensdag 1 april om 20 uur een infosessie in de cafetaria van de carnavalswerkhallen. Je krijgt specifieke informatie en je kunt alle ruimtes bezoeken. Je offerte moet vóór maandag 18 mei, 9 uur, ingediend zijn. Op dinsdag 19 mei geven de aanvaarde kandidaten een toelichting van 15 minuten aan de jury over hun visie, plan van aanpak, investerings- en inrichtingsplan.