...

Mobistar : stijging van 165 procent dataverbruik op oudejaarsnacht

gsmMobistar: Tijdens de overgang van oud naar nieuw, tussen 20 en 8 uur, gebruikten talrijke Mobistar-klanten messenger apps en sociale media om hun wensen over te maken: het mobiele dataverbruik steeg naar 14 miljoen MB, een forse toename van 165 %.

De Mobistar-klanten verstuurden ook 21,3 miljoen sms’jes. Mobistar was goed voorbereid op deze piek van het netwerkgebruik. Er deden zich dan ook geen technische problemen voor.

Mobistar-klanten maakten onder andere massaal gebruik van smartphones en tablets om hun nieuwjaarswensen te versturen. Dat blijkt uit de cijfers over het verkeer op het Mobistar-netwerk. Tijdens oudejaarsnacht, tussen 20 en 8 uur, steeg het volume van het mobiele dataverbruik naar 14 miljoen MB, een stijging van 165 % tegenover vorig jaar. Talrijke wensen werden zo verstuurd via sociale media en messenger apps.

De Mobistar-klanten verstuurden ook 21,3 miljoen sms’en, een daling van 9,4 % tegenover vorig jaar. De piek vond plaats rond middernacht met 2800 sms/seconde. De capaciteit van 3500 sms/seconde op het Mobistar-netwerk was ruim voldoende om de toevloed van digitale nieuwjaarswensen op te vangen.

Talrijke Mobistar-klanten belden ook hun vrienden en familie om hen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Het aantal oproepen tussen 20 en 8 uur bedroeg 5,5 miljoen.

Mobistar was goed voorbereid op deze verwachte stijging van zijn netwerkgebruik. Het supervisieteam waakte over de kwaliteit van de dienstverlening voor de klanten en er deden zich geen technische stoornissen voor.