Aalsterse Gilles in zak en as

T'is om te wenen in Aalst, op de website van Gazet Ajuin doet de secretaris van de Aalsterse Gilles begin dit jaar een oproep om trommelaars en muzikanten te rekruteren. Als ze er uiteindelijk een achttal bij elkaar geschraapt hebben komen er maar vier van de acht opdagen in een optocht te Sint-Niklaas. Het gerucht deed de ronde dat de zware trommels (van na 1418) weer in gebruik werden genomen. Hierdoor haakten er minstens vier trommelaars af.

Blijkbaar is het een algemeen verschijnsel dat de tijden aan het veranderen zijn, de spieren worden slapper en de trommels lichter. Het is dan ook geen kinderspel om in die zware kledingdracht het land te doorkruisen. Als hierbij de traditionele gillestrommel nog moet gedragen worden zal er binnenkort geen verschil meer te merken zijn tussen de Gilles met rugvulling en het trommelkorps met kromme ruggen.

Een feit is zeker, "Het is een algemeen verschijnsel dat het verenigingsleven en dan zeker de muziekmaatschappijen het moeilijk hebben. Het wordt dan ook "knokken" om te overleven." Schrijft de Secretaris-Algemene leiding op de website van Gazet Ajuin.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/aalstca.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here