Help Mijn Man heeft een Hobby

Mannen en hun hobby: het is een relatie die extreme proporties kan aannemen en vrouwen moeten er soms hemel en aarde voor bewegen om tussen die twee in te kunnen. De bijzondere band tussen mannen en hun hobby, maar ook de problemen die de uit de hand gelopen vrijetijdsbestedingen van mannen met zich kunnen meebrengen, worden vanaf 6 september 2011 in kaart gebracht in ‘Help Mijn Man heeft een Hobby’.

Staf Coppens trekt vier weken lang naar vrouwen, die hun man doodgraag zien maar het beu zijn dat het met zijn hobby de spuigaten uitloopt. Alles moet wijken voor de obsessie van hun partner. De vrouwen zijn radeloos, maar smeekbeden of dreigende taal worden niet aanhoord. Voor de emmer onherroepelijk dreigt over te lopen, treedt Staf Coppens op.

Zonder de ware toedracht van zijn bezoek bekend te maken, dompelt hij zich onder in de passie van de man. Wat is er zo spannend aan de hobby? Waarom is ze zo verslavend? En in welke mate lopen de dingen uit de hand? Staf neemt polshoogte en probeert zich in te leven in de leefwereld van de hobbyist.

In een tweede fase is het tijd om orde op zaken te stellen. Staf licht de mannen in over de droom van hun partner en stelt een actieplan op. Maar gaan de hobbyisten in op de smeekbede van hun vrouwen? Zijn zij bereid hun passie bij te schaven? En wat moet er allemaal gebeuren om hun vrouw weer gelukkig te maken?

VANAF 6 SEPTEMBER 2011 OP VTM – DINSDAG OM 20.45

AFLEVERING 1: ANNIE EN DRE
DINSDAG 6 SEPTEMBER 2011 OM 20.45

Staf. Hij zal alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat Annie opnieuw van haar tuin kan genieten en dat de rust in het gezin terugkeert. Annie wil helemaal niet dat Dré zijn hobby opgeeft, noch dat hij stopt met racen. Ze hoopt enkel dat de obsessie terug naar een gewone hobby omschakelt.

Voor Staf is de opdracht duidelijk en dus schiet hij in actie. Hij zoekt Dré op op het racecircuit, maar houdt de ware toedracht van zijn bezoek nog even geheim. Staf spiegelt Dré voor dat hij wil meeracen en tips nodig heeft van een ervaren autocrosser. Na de wedstrijd licht hij de gepassioneerde hobbyist in over de droom van zijn vrouw en kan de grote opkuis beginnen…

Om plaats te maken voor een tuin, moet er heel wat verdwijnen. Dré is echter niet van plan om zomaar al zijn auto-onderdelen en autowrakken aan de kant te zetten. Vooral één autowrak blijkt heel wat persoonlijke waarde te hebben voor de stoere autocrosser. Maar gelukkig beschikt Staf over een flinke portie overtuigingskracht…

LAAT EEN REACTIE ACHTER