Nederlandse Bibliotheek leent homo uit

De bibliotheek in Almelo gaat homo's, zigeuners, islamieten en vertegenwoordigers van andere minderheidsgroepen uitlenen. De directeur kwam op het idee toen hij op de internetsite van de Gay Krant een bericht las dat zijn Zweedse collega's in Malmö niet alleen boeken uitlenen, maar ook homo's. Het idee, afkomstig van bibliothecaresse Ulla Brohed wil met deze daad stereotypen doorbreken en noemde haar project in Malmö 'Vergeet het vooroordeel'

Bibliotheekbezoekers kunnen vanaf september in Almelo voor 45 minuten lang één iemand van een bepaalde minderheidsgroep lenen en meenemen naar een café dicht bij de bibliotheek om vragen te stellen die ze normaal niet durven vragen. Op deze manier wil men de drempel verlagen. De keuze zou uit negen groepen bestaan zoals homo's, lesbo's, moslims, dierenactivisten, zigeuners en asielzoekers in diverse soorten.

Jan Krol: "Wat let me dus om in de Bibliotheek Almelo het voorbeeld van Malmö te volgen? Niets! Ergens in september start dus in de Almelose bibliotheek de uitlening van potten, van flikkers, van islamitische vrouwen met hoofddoekjes en in samenwerking met het plaatselijke AZC van asielzoekers in diverse soorten." www.gaykrant.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER