Vlaams Blok wellicht naar het Europees Hof …

Het Hof van Cassatie heeft beslist het arrest van het Hof van beroep van Gent van 21 april niet te verbreken. De veroordeling van de drie vzw's van het Vlaams Blok door het hof van beroep van Gent is daarmee definitief. Hoger beroep bij een Belgische rechtbank is nu niet meer mogelijk. Het Vlaams Blok zal wellicht naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gaan, verklaarde Vanhecke.

Hij verklaarde na de uitspraak van het Hof: "Ik ben geschokt door wat vandaag zijn beslag krijgt. Dag op dag 15 jaar na de val van de Berlijnse Muur wordt in ons land de democratie en het recht op vrije meningsuiting op de helling gezet". aldus Frank Vanhecke. "Het Vlaams Blok is dood, leve het Vlaams Blok", was de conclusie van Filip Dewinter.

Met het Vlaams Blok verdwijnt ook het officiële cordon sanitaire tegen de partij.

De komende dagen zal de partijtop zich beraden over de toekomst van het Vlaams Blok of het Vlaams Blok verder kan blijven bestaan of dat er een nieuwe partij moet worden opgericht.

Of politieke partijen zullen samenwerken met het nieuwe Vlaams Blok valt af te wachten. Zo verklaarde Spirit in een mededeling dat ze met geen enkele partij zal samenwerken die systematisch een deel van de bevolking stigmatiseert. Ook de oorlogstaal die door andere conservatieven de laatste dagen gebruikt wordt en waarbij alle moslims over één kam worden geschoren, is voor spirit onaanvaardbaar. Aldus Geert Lambert Voorzitter spirit

Volgens Groen!: "Eigen volk eerst" biedt geen antwoord op de samenlevingsproblemen in Vlaanderen. "Bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten, is nog nooit een oplossing geweest. Dat heeft de geschiedenis ons geleerd," zo stelt Groen!-voorzitter Vera Dua naar aanleiding van de uitspraak van het Hof van Cassatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER