Koksijdenaar heeft idee voor oplossing hondenpoep

Poep op de stoep of op het strand en in het bos, het blijft voor elke gemeente een probleem. Daarom kwam Hugo Verheyen (zelf een hondenliefhebber) op het idee om een hondentoiletzakje te ontwerpen om de grote boodschap op een nette manier te verbergen en mee te nemen. We kunnen het omschrijven als een hondentoiletzakje, waar ruimte voorzien is voor zowel de lege als de gevulde hondenpoepzakjes.

Opgeborgen in het zakje dat aan de leiband is bevestigd zit een soepele grijper waar men het lege zakje overtrekt en zo de hondenpoep kan grijpen zonder dat akelige en vies gevoel.

Eens de hondenpoep opgeraapt kan men het netjes opbergen in het toiletzakje en op een discrete manier mee tot thuis nemen of in de eerstvolgende vuilbak deponeren. Het toiletzakje is een handige opbergbox, die aan de lijband kan bevestigd worden en waarin men gelijk welke zakjes kan gebruiken.

Het is geen wereldschokkende (gepatenteerde) uitvinding maar een reële benadering van de toestand. Binnenkort zal het zakje aangeboden worden in verschillende toeristische kantoren van de (kust)gemeenten in België die zeer positief reageren gezien het enorme probleem.

Zelf een gebruikte kauwgom of een uitgedoofde sigaret kan verdwijnen in de het toiletzakje en deze kan tevens gebruikt worden als kleine afvalbox in de auto of op de fiets zodat er misschien toch al minder zwerfvuil op de straat terecht komt. In strijd tegen zwerfvuil en hondenpoep zal deze toiletzak een enorme hulp betekenen. Bron: Verheyen.h

LAAT EEN REACTIE ACHTER