Proces-verbaal tegen dierenbeschermingsorganisatie BLID

Twee agenten van de politie Aalst hebben proces-verbaal opgesteld tegen dierenbeschermingsorganisatie BLID. De dienstdoende agenten stelden een proces-verbaal op tegen BLID voor een zogenaamd nutteloze oproep! BLID is erg verontwaardigd. In mei kreeg BLID een klachtmelding over twee pony's zonder drinkwater aan de Dendermondsesteenweg te Aalst.

Inspecteurs van BLID stelden even later ter plaatse het gebrek aan drinkwater op de weide vast. De politie van Aalst werd ingelicht, de eigenaar van de dieren kon worden opgespoord en de dieren kregen het nodige drinkwater.

In juni ontving BLID opnieuw een melding over dezelfde weide en hetzelfde probleem. Om tijd te besparen lichtte BLID de politie van Aalst telefonisch in over deze melding. We vroegen of zij even een kijkje wilden gaan nemen aan de Dendermondsesteenweg.

Maar bij aankomst aan de weide stelde de politie vast dat er wel water aanwezig was. Blijkbaar had iemand, tijdens de communicatie tussen BLID en de politie van Aalst, de pony's toch drinkwater gegeven.

Wat blijkt nu ? De dienstdoende agenten stelden een proces-verbaal op tegen BLID voor een zogenaamd nutteloze oproep!

Dit is een regelrechte aanval op BLID! En dat terwijl we altijd proberen om goede contacten op te bouwen met officiële instanties die het dierenwelzijn mee kunnen bevorderen. We proberen steeds correct en volgens de wet te handelen. Politieagenten vragen BLID zelfs om raad bij problemen in verband met dieren. Daarom betreurt BLID dit proces-verbaal. We zijn enorm ontgoocheld in deze Aalststerse politieagenten zegt Dirk Blanchart – voorzitter van BLID.

LAAT EEN REACTIE ACHTER