Gloednieuw cultuurfestival in Nazareth

Op 10 juli 2005 is het zover. Een gloednieuw festival ziet dan het levenslicht. Cultureluurs in Nazareth wil iedereen, jong en oud, laten proeven van cultuur in alle vormen. Een festival met meer dan 40 optredens en workshops. Één groot feest vol muziek, theater, dans, poppentheater en vertelkunst.

Cultureluurs begint onmiddellijk met een stevig programma. Eva De Roovere en Gerry De Mol brachten, volgens Radio 1, in 2004 het beste lied, "Op een hoopje". En dat is niet verwonderlijk. Eva en Gerry brengen intieme liedjes, zonder violen, bassen, drums en keyboards. Mooie zuivere liedjes, kleine blote liedjes.

De muzikale familie De Cauter is eveneens present. Hun muziek is een mengvorm van jazz en zigeunermuziek. Optredens van New Orleans tot in Nieuw-Zeeland, de familie heeft doorheen de jaren een stevige internationale reputatie opgebouwd. Jazz met pit, zonder twijfel. In de kloosterkapel van Nazareth wordt het een mooi, intiem concert. Om van te genieten en om bij mee te drijven.

Improvisatie-acts, klassieke muziek, poppentheater, dans, chanson, djembé, percussie, er gebeurt nog veel meer op Cultureluurs. Te veel om hier op te noemen. U kan uw eigen culturele parcours uitstippelen en meepikken wat u het meest interessant vindt.

Voor de kinderen is er ook een uitgebreid programma met o.a. workshops dans, een workshop percussie en het Gentse poppentheater Pedrolino. Terwijl de kinderen genieten van de vele avonturen van Pierke Pierlala kan u gerust één van de andere optredens bijwonen.

Cultureluurs wordt afgesloten met een spetterend avondoptreden van Voice Male. Deze groep groeide uit tot een nationaal en internationaal gewaardeerd collectief. Hun présence is speels en expressief, luchtig, warm en impulsief. Hun nieuwste theaterproductie is pas een feit en ze komen er onmiddellijk mee naar Nazareth. Het is één van hun beste shows met recente liedjes van Belgische of Nederlandse makelij. Bekende muziek van Boudewijn de Groot, Ozark Henry, The Scene, Twarrès, Jan Leyers, en vele andere, het komt allemaal aan bod. Een swingende show op hoog niveau. Soms intiem, soms uitbundig, maar bovenal voluit genieten én amuseren.

Alle optredens, behalve dat van Voice Male, gaan door in en rond het Dorp van Nazareth, in o.a. CC De Zwaan, klooster en school. De optredens beginnen om 14u en lopen de volledige namiddag door. Het optreden van Voice Male gaat door in de sporthal, Drapstraat 76, en begint om 20u. De deuren gaan open om 19u.

Tussendoor kan u voor een hapje en een drankje terecht in CC De Zwaan en in het aanpalende lokaal van de Harmonie.

Tickets voor Cultureluurs, inclusief het optreden van Voice Male, kosten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here