Lot kruiden uit de rekken verwijderd van VTM-kok

Van VTM-kok Piet Huysentruyt is een gamma van 21 keukenkruiden in de handel. Een lot van één ervan, Mexican, wordt nu uit de rekken van grootwarenhuizen en slagers genomen. De reden is dat Mexican het verboden ingrediënt 'sudanrood' bevat. Dat is een kleurstof die in India onterecht aan chilipoeder werd toegevoegd. Tot eind 2003 wist niemand in de voedingsindustrie van dit gebruik. Een Europees labo kwam daar toen na een test op uit.

Voor Boomerang, de West-Vlaamse fabrikant van de Huysentruyt-kruiden, was dat destijds voldoende reden om uit voorzorg de Mexican-loten uit de handel te nemen. Tot de Engelse leverancier van het kruid Mexican, deze kon leveren met chilipoeder van een andere origine, zonder sudanrood dus.

Om elk risico uit te sluiten laat Boomerang, dat een hoge kwaliteitsnorm hanteert, alle leveringen sinds januari 2004 testen op sudan. Niettemin werd bij een routinecontrole van het voedselagentschap een Mexican-pakje met sudanrood aangetroffen. Het gaat hier om een levering uit Engeland van juli 2003 (een lot van vijfduizend stuks).

De houdbaarheidsdatum van het intussen uit de handel genomen lot vermeldt 10-2005.

De klanten die alsnog in het bezit zouden zijn van een verpakking Mexican met houdbaarheidsdatum oktober 2005, kunnen het terugbrengen naar de winkel waar ze het gekocht hebben en worden terugbetaald. Of ze kunnen het product terugsturen naar:

Boomerang
Exclusieve Specerijen
Legeweg 157
8020 Oostkamp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here