Holebifederatie verwijt voorzitter Gezinsbond weinig…

De holebifederatie verwijt voorzitter Gezinsbond weinig consequente houding. De Commissie Justitie heeft vandaag beslist dat op 22 juni een hoorzitting plaatsvindt over adoptie door holebi's. Tien mensen zullen gehoord worden, waaronder een vertegenwoordiger van de Gezinsbond. Roger Pauly, voorzitter van de Gezinsbond, heeft vandaag laten weten zich tegen adoptie te kanten, hoewel holebigezinnen wel toegelaten worden als leden. De Holebifederatie vindt dit een weinig consequente houding die geen rekening houdt met het belang van het kind.

Als er andere (dan hetero) gezinsvormen zijn, aanvaarden wij die als leden en doen wij er alles aan om die gezinnen te beschermen", zegt Roger Pauly, nationaal voorzitter van de Gezinsbond. Maar een nieuwe wet die de juridische band van de kinderen met twee ouders verzekert, valt daar volgens de Gezinsbond blijkbaar niet onder.

Bovendien is Pauly niet erg consequent; bij zijn aanstelling in 1999 stelde hij de Gezinsbond open voor holebigezinnen en beloofde hij ook hun belangen ook te verdedigen.

Sinds een twintigtal jaar maken aan AZ VUB in Jette jaarlijks 1500 lesbische koppels gebruik van kunstmatige inseminatie. Dat zijn al 30.000 gezinnen waar de kinderen slechts één juridische ouder hebben, terwijl ze in de praktijk door twee mensen worden opgevoed. Het is dan ook onder andere voor deze groep dat de openstelling van de adoptiewet moet worden goedgekeurd.

De Holebifederatie verdedigt in deze discussie niet dat holebi's het recht hebben om te adopteren, want niemand heeft recht op kinderen. Maar een kind heeft wel het recht om de band met de twee ouders die het dagdagelijks opvoeden – en die het een stabiele omgeving bieden om in op te groeien – wettelijk erkend te zien.

citaat: "Nergens zal u een standpunt van de Bond vinden waarin we bepaalde gezinnen uitsluiten. Allochtone gezinnen, gezinnen van homo's, gescheiden ouders, ze zijn allen welkom bij de Bond en de Bond wil ook hun belangen verdedigen". (Roger Pauly, De Morgen 16/12/1999) citaat: "Als mensen met een eigen geaardheid gestalte geven aan hun relatie, wie ben ik of wie is de Bond dan om hen te beoordelen en/of veroordelen. Hun relatie kan intens, heilzaam en kwaliteitsvol zijn. Als er in die relatie bovendien kinderen zijn, horen deze mensen thuis bij de Bond. Wij maken geen onderscheid tussen goede en slechte relatievormen." (Roger Pauly, De Morgen 20/12/1999)

Voor meer informatie kan u terecht bij Isha Van Alsenoy, woordvoerster Holebifederatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here