Evergemnaar wint oscar van de bloemmolenindustrie

Sankt-Gallen/Evergem – Thomas Dryhoel (26) van Bloemmolens de Vlieger NV uit Evergem heeft begin juni de prestigieuze Dr. René-Bühler-Award 2005 in de wacht gesleept. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest beloftevolle industriële molenaar die afstudeert aan de gerenommeerde Swiss School of Milling (SMS) in Sankt-Gallen (Zwitserland). SMS geldt wereldwijd als hét toonaangevende instituut voor industriële molenaars en trekt jaarlijks studenten uit alle hoeken van de wereld. Dit jaar waren er 27 kandidaten uit maar liefst 19 landen. Het is de eerste keer dat een Belg deze award wint.

Kennis en opleiding cruciaal voor industriële molenaar

Molenaar is een eeuwenoud zelfstandig beroep. Vandaag blijven er echter minder dan 50 industriële molens over in België. Deze award is dan ook een opsteker voor de Belgische bloemmolenindustrie, aangezien de overheid recent voorstelde de vestigingswet voor het gereglementeerde beroep van molenaar af te schaffen. Dit houdt in dat er voor het beroep van molenaar geen specifieke opleiding meer gevolgd moet worden. "Kennis en opleiding zijn vandaag nochtans onontbeerlijk voor het beroep van industriële molenaar. Het productieproces van bloem en de steeds strengere wetgeving en richtlijnen inzake voedselveiligheid, kwaliteitszorg en traceerbaarheid vereisen wel degelijk speciale opleidingen en regelmatige bijscholingen. Bovendien beschik je als gediplomeerd industrieel molenaar over veel meer troeven om in te spelen op de eisen van de huidige bakkersindustrie," aldus Luc de Vlieger, bestuurder van Bloemmolens de Vlieger.

Het is de eerste keer dat de Dr. René-Bühler award uitgereikt wordt aan een Belg. Thomas Dryhoel wordt zo de jongste industriële molenaar in België.

Over Bloemmolens de Vlieger

Bloemmolens de Vlieger (Evergem) is gespecialiseerd in de productie van kwaliteitsbloem en tarwemelen voor de artisanale bakkerijsector. Daarnaast legt het bedrijf zich ook toe op de verkoop van nieuwe en tweedehandsbakkerijmachines en het installeren en reinigen van bloemsilo's. Bloemmolens de Vlieger werd opgericht in de negentiende eeuw. Vandaag staat de zevende generatie molenaars van de familie de Vlieger aan het roer. Het bedrijf beschikt over een ultramodern machinepark en een compleet uitgerust labo voor kwaliteitscontrole. Meer info kan u vinden op www.molensdevlieger.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here