Situatie Statiestraat Antwerpen loopt uit de hand

Vlaams Belang volksvertegenwoordiger en advocaat Marijke Dillen wil via juridische weg stadsbestuur dwingen om straatverbod toe te passen. De voorbije dagen en weken haalt een bijzonder agressieve illegale bedelaar uit Antwerpen het nationale nieuws. De man gaat op een nooit geziene arrogante en agressieve manier te werk. Hij terroriseert al weken verschillende restaurantuitbaters in de Antwerpse Statiestraat.

De illegale bedelaar wordt alle dagen door de politie opgepakt en weer vrijgelaten. De Dienst Vreemdelingenzaken, noch het Antwerpse parket ondernemen enig initiatief om de overlastveroorzaker weg te houden uit deze straat. Intussen zijn er al meerdere vitrines gesneuveld, werd er een steekwonde toegebracht en werd vandaag dezelfde restaurantuitbater door de bedelaar in het ziekenhuis geslagen.

Het Vlaams Belang is van mening dat het onlangs goedgekeurde straatverbod een antwoord kan bieden op deze problematiek. Het straatverbod werd nét omwille van dit soort overlast (waar parket en andere overheidsdiensten geen onmiddellijke oplossing voor hebben), in het leven geroepen. Van de kant van burgemeester Patrick Janssens horen we enkel dat hij de zaak "zal laten onderzoeken". Van een doortastend "gewapend bestuur" is momenteel geen sprake.

Het Antwerpse stadsbestuur ontloopt hiermee haar verantwoordelijkheid. Het feit dat de restaurantuitbater vandaag in het ziekenhuis beland is, is grotendeels te wijten aan de lakse houding van het Antwerpse stadsbestuur.

Het Vlaams Belang meent dat er nu, dringender dan ooit, moet opgetreden worden tegen deze agressieve man en dat het straatverbod onmiddellijk moet toegepast worden. Vlaams Volksvertegenwoordiger en advocaat Marijke Dillen zal de benadeelde handelaars in de Statiestraat vertegenwoordigen en vandaag het juridische initiatief nemen om het Antwerpse stadsbestuur te dwingen om het straatverbod toe te passen. Vandaag wordt dan ook een procedure in kortgeding terzake opgestart. Bron: Filip Dewinter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here