Agfa onderzoekt één miljoen Chinese vrouwenborsten

Agfa heeft vandaag in China de eerste mobiele screeningeenheid voorgesteld, volledig uitgerust met Agfa's innovatieve beeldvormingsystemen voor mammografie. Deze screeningeenheid zal door China reizen om vrouwen te onderzoeken in afgelegen gebieden, in het kader van het project Eén Miljoen Vrouwen. Koning Albert II van België, die momenteel op staatsbezoek is in China, heeft het mobiele diagnosecentrum officieel geopend. Ludo Verhoeven, voorzitter van de Raad van Bestuur van Agfa, ontving de koning samen met een team experts van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL).

Met het project Eén Miljoen Vrouwen wil de Chinese Minister van Volksgezondheid één miljoen vrouwen laten screenen op borstaandoeningen tijdens de komende twee jaar. In heel China zullen 160 onderzoeksplaatsen worden opgericht, waarvan 110 eenheden geïnstalleerd zijn in bestaande ziekenhuizen en 50 eenheden mobiele diagnosecentra zijn. Deze mobiele centra zullen vrouwen die in meer afgelegen gebieden wonen gemakkelijker toegang geven tot deze levensreddende gezondheidsdienst. Het project Eén Miljoen Vrouwen, dat op 18 april 2005 werd gelanceerd, wordt gesponsord door vice-premier Wu Yi en de Chinese Vrouwenorganisatie, voorgezeten door mevrouw Gu Xiuliang, vice-voorzitter van het Volkscongres.

Agfa werd gekozen als een van de hoofdpartners voor het project Eén Miljoen Vrouwen. Agfa engageert zich reeds sinds jaren op het gebied van borstbeeldvorming van hoge kwaliteit, die de basis vormt van Agfa's oplossingen voor de gezondheidszorg van vrouwen. Dit engagement, ondersteund door jarenlange ervaring en een grondige kennis van de sector, gecombineerd met uitgebreide R&D-middelen, ligt aan de basis van de introductie van innovatieve beeldvormingsystemen voor mammografie. Agfa zal de mobiele screeningcentra uitrusten met zijn beeldvormingtechnieken voor mammografie, met inbegrip van digitale beeldverwerking met röntgenstralen en medische beeldvormers met hoge resolutie. In het kader van dit partnership schenkt Agfa een volledig uitgeruste mobiele onderzoekseenheid aan het project.

Het programma wordt gecoördineerd vanuit de hoofdzetel van het Eén Miljoen Vrouwen project in Beijing, die zal toezien op de goede werking van het programma en de naleving van strikte kwaliteitsprocedures.

In maart 2005 werd een eerste symposium over mammografie georganiseerd in Beijing, in samenwerking met de American Cancer Society en experts van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL). In juni 2005 zal een team van de KUL een opleiding geven over de medische aspecten van borstziekten aan een team Chinese experts.

"Wij zijn zeer vereerd met het bezoek van de koning en met de persoonlijke interesse die hij heeft betoond voor het Eén Miljoen Vrouwen project. Wij stellen zijn steun voor dit programma bijzonder op prijs", zei Ludo Verhoeven, voorzitter van de Raad van Bestuur van Agfa.

Agfa startte zijn activiteiten in China meer dan twintig jaar geleden (meer bepaald in Hongkong in 1984) en heeft vandaag zijn hoofdkantoor in Sjanghai. De onderneming heeft kantoren en productie-eenheden in belangrijke Chinese steden (Sjanghai, Beijing, Guangzhou, Shenzhen, Chengdu, Jinan en Wuxi). De activiteiten in China hebben betrekking op zowel gezondheidszorg als grafische systemen. Agfa stelt momenteel meer dan 400 personen tewerk in China.

LAAT EEN REACTIE ACHTER