P. Moenaert kiest VRT-journalist als nieuwe kabinetschef

Radiojournalist Björn Crul wordt vanaf augustus de nieuwe kabinetschef van burgemeester Patrick Moenaert. Hij volgt Francis Decoster op, die departementshoofd wordt bij de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende. Björn Crul is 32, woont in Sint-Michiels en werkt momenteel bij de VRT-radionieuwdienst.

Burgemeester Moenaert wilde een jonge kabinetschef om de huidige legislatuur te voltooien. Zijn keuze viel op journalist Björn Crul, die de Brugse politiek volgt sinds 1995, het jaar waarin Moenaert burgemeester werd. Patrick Moenaert : "Ik heb Björn al een aantal jaren van vrij nabij aan het werk gezien en gehoord, en ik kijk er echt naar uit om heel nauw met hem te kunnen samenwerken. Een man met deze achtergrond en met zijn netwerk van contacten in Brugge is een serieuze aanwinst voor het Brugse stadsbestuur."

Björn Crul begon zijn journalistieke loopbaan als correspondent bij de krant Het Volk. Als 17-jarige versloeg hij het nieuws van de gemeente Jabbeke. Z'n professionele loopbaan startte in Brugge, in 1995 bij de West-Vlaamse Radio, een samenwerkingsverband van lokale radio's onder de koepel van Roularta. Daarna werkte hij ook als nieuwsanker bij Focus Televisie, freelance journalist bij Het Volk/Het Nieuwsblad en redacteur bij het Brugsch Handelsblad.

In 1999 verhuisde Björn Crul naar de Brugse deelgemeente Sint-Michiels. In datzelfde jaar kon hij aan de slag bij de VRT. Crul werkte als regionaal redacteur en presentator bij Radio 2 in Kortrijk. Nog in '99 slaagde hij voor het gevreesde journalistenexamen van de VRT-nieuwsdienst in Brussel. Op 1 januari 2000 ging de Bruggeling aan de slag bij het Radionieuws aan de Reyerslaan. Daar werkt hij vandaag nog altijd, als één van de vaste eindredacteurs van het ochtendnieuws. Daarnaast bleef Björn Crul het nieuws volgen in West-Vlaanderen, en vooral ook in Brugge. Z'n vrije tijd spendeert hij aan z'n gezin en aan het Brugs Comité voor Initiatief, waar hij secretaris van is.

Over zijn nieuwe job zegt Crul het volgende : "Het aanbod van burgemeester Moenaert vind ik een grote eer. Tien jaar lang heb ik over het leven, wonen en werken in deze stad verslag uitgebracht. Wanneer je dan de kans krijgt om zelf mee te werken aan de toekomst van je stad, grijp je die uitdaging met beide handen."

Björn Crul over Patrick Moenaert : "Ik heb de afgelopen jaren steeds op basis van wederzijds vertrouwen en respect contact gehad met de burgemeester. Wat het stadsbestuur de voorbije tien jaar gerealiseerd heeft onder zijn leiding is niet mis : de parkeervrije Markt, het nieuwe Pandreitje, het vernieuwde Jan Breydelstadion, het Concertgebouw, de grote evenementen Euro 2000, Brugge 2002 en Corpus 05, de mobiliteitsplannen* Ik wil graag meewerken om op hetzelfde elan door te gaan, en tegelijk de leefbaarheid van onze stad, waar het kan, nog verbeteren." Aldus Björn Crul

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here