Website van Gemeente Sint-Laureins krijgt blindsurf-label

In het kader van het project «Toegankelijke websites» werd de website van de gemeente Sint-Laureins bekroond met het BlindSurfer-label. Dit project geniet de steun van diverse overheidsinstellingen (waaronder Gelijke Kansen in Vlaanderen). De uitreiking vond plaats te Gent op 30 mei in aanwezigheid van de heren Jean-Pierre Van Der Meiren, Gedeputeerde Welzijn en Frans Van Gaeveren, Gedeputeerde Informatica. Namens het gemeentebestuur mochten de heer Dirk Vanderhaeghen, communicatieambtenaar en mevrouw Annick Willems, schepen, de felicitaties in ontvangst nemen.

BlindSurfer is een toegankelijkheidslabel, dat de visueel gehandicapte internetgebruiker een duidelijk herkenningspunt biedt wanneer een website vlot toegankelijk is. Zo worden bij de afbeeldingen tekstalternatieven geplaatst, worden de navigatiemogelijkheden en browserinstellingen aangepast en worden formulieren bruikbaar gemaakt voor hulpmiddelengebruikers.

In november 2002 behaalden slechts twee gemeentebesturen als eersten het BlindSurfer-label namelijk de gemeente Sint-Laureins en de stad Gent. Op heden voldoen reeds 23 lokale besturen (gemeenten en OCMW's) evenals de provinciale website Oost-Vlaanderen aan de gestelde voorwaarden. Dit was dan ook de reden om de labels plechtig te overhandigen. www.sint-laureins.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER