Uitspraken van De Gucht in Nederland slecht bevallen

De Gucht deed een paar uitspraken die in Nederland slecht zijn bevallen. Volgens De Gucht zou: 'De publieke opinie van Nederland is wel heel vluchtig en onberekenbaar geworden: eerst stonden ze achter een extravagante relnicht, een dandy met afwijkende opvattingen en een Bentley met chauffeur (Pim Fortuyn), na zijn dood kiest de massa voor een mix van Harry Potter en brave stijfburgerlijkheid, een man in wie geen spoor van charisma kan ontwaard worden (Jan Peter Balkenende) en nu wordt plots die vreemde man met zijn raar kapsel populair (Geert Wilders).'

Aanleiding voor deze bewering van De Gucht was dat hij én Verhofstadt het veel handiger zouden aangepakt hebben als België een referendum zou georganiseerd hebben over de Europese Grondwet, België zou dan ook volmondig 'ja' hebben gestemd.

De Gucht die momenteel in China zit op handelsmissie reageert gelaten en heeft schriftelijk zijn verontschuldigingen aangeboden aan Nederland, maar Nederland zal dit eerst bespreken. Minister Bot (Buitenlandse Zaken) roept maandag de Belgische ambassadeur op het matje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here