Koning Alberts reis naar China is belediging aan Dalai Lama

BP 2008 klaagt nogmaals koning Alberts reis naar China en belediging aan adres van Dalai Lama aan. Morgen is het 16 jaar geleden dat op het Plein van de Hemelse Vrede honderden Chinese burgers de dood vonden omdat ze op een vreedzame wijze opkwamen voor hun democratische rechten.

Sindsdien heeft de Volksrepubliek China tot eigen voordeel de economische poorten geopend, maar op het vlak van mensenrechten en burgerlijke vrijheden is nog niets ten goede veranderd. Integendeel: Tibet wordt nog steeds bezet en gekoloniseerd door het Volksbevrijdingsleger; politieke, religieuze en sociale dissidenten worden geëxecuteerd, opgesloten of verbannen; de Chinese burgers genieten geen enkel burgerlijk recht tenzij lid worden van de CCP of van de enige officiële vakbond; en miljoenen Chinese plattelanders worden onder erbarmelijke omstandigheden als slaven tewerkgesteld in de Chinese mijnen en exportbedrijven.

Onlangs nog, tijdens een persconferentie op 31 mei te Brussel, heeft de Chinese Sakharov, Wei Jingsheng, een somber beeld opgehangen over het lot van de meer dan 1 miljard Chinezen in de Volksrepubliek die niet tot de elitaire klasse van partijleden en bevoorrechte stedelingen behoren.

Het is met de leiders van dat land van terreur en slavernij dat koning Albert vanaf morgen de hand zal schudden en aan feestrijke galatafels zal zitten. Om dit koninklijk bezoek aan de Volksrepubliek China te kunnen doorvoeren, heeft de regering enkele maanden geleden een inreisvisum geweigerd aan de Dalai Lama, Nobelprijsdrager voor de vrede en het geweten van de wereld. Het koninklijk hof heeft zich nooit bekommerd om de mensenrechten, niet in Vlaanderen, niet in Congo en niet in China en Tibet.

Ondertussen blijft het koninklijk hof en de regering onze bedrijven aansporen naar China te delokaliseren, terwijl Europa en ons land kreunen onder de werkloosheid en onder de invoer van namaak en producten aan dumpingprijzen uit de oosterse economische moloch China.

Om onze boodschap kracht bij te zetten, zullen wij de komende dagen korte maar krachtige acties ondernemen. Aldus Michael de Bronett – Woordvoerder Boycot Peking 2008

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here