Opel Combo 2006: nu ook hatchback-versies

De Opel Combo wordt met de wijzigingen voor het modeljaar 2006 veelzijdiger. Alle personenwagenversies ( de zogenaamde Combo Tour) van deze bestelwagen beschikken nu standaard over een achterklep. De twee breed openende draaideuren blijven wel als optie verkrijgbaar. Voorts moeten de nieuwe koetswerkkleuren en interieurbekledingen de Combo een frissere look geven.

In september van dit jaar komt nog een speciale versie van de Combo uit: de sportief getinte lifestyle-bestelwagen Combo Arizona met offroad-look. Dit is weliswaar geen 4×4 maar de Combo Arizona is wel goed uitgerust om ruwere wegen het hoofd te bieden dankzij de beschermplaten voor motorcompartiment en brandstoftank en de verstevigde coating rond de handremkabel. Ook de ophanging werd gewijzigd: de bodemspeling werd 20 mm groter en door de speciale banden (185/65 HR 15) staat de Combo Arizona nog hoger op zijn poten. De standaard 15" lichtmetalen velgen met 7 spaken onderstrepen zijn robuuste look.

De hoogtepunten op de nieuwe optielijst zijn de infotainmentsystemen met intuïtief bedieningsconcept en digitale geluidsverwerking (Digital Sound Processor, DSP). Het gamma infotainmentsystemen omvat een MP3-compatibele cd-speler, een wisselaar voor 6 cd's, een geïntegreerd navigatiesysteem en een dubbele tuner. Een andere optie is het elektrisch bedienbare vouwdak dat over de hele lengte van het dak open gaat. Er zijn ook verscheidene uitrustingspakketten en opties (ook voor commerciële varianten) zoals een 'Bad Road' pack, airconditioning, centrale vergrendeling en stationaire verwarming. Het nieuw ontwikkelde fietsenrek voor het interieur van de Combo-modellen met vijf plaatsen verdient een speciale vermelding: de fietsen worden in de wagen vervoerd en worden zo beschermd tegen slecht weer en diefstal.

Opel biedt de Combo aan met de 1.4 TWINPORT benzinemotor (90 pk) en de 1.3 CDTI (70 pk) en 1.7 CDTI (100 pk) common-rail dieselmotoren.

Met medewerking van http://www.auto-test.be

[img]www.belg.be/ws/voertuigen/opelc.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here