Groen steunt volop voorstel van het Vlaams Belang

Het Vlaams Belang laat weten in een mededeling dat Groen volop het voorstel steunt van Vegetatiedaken. Groen! heeft in Brussel het licht gezien. Schrijft het VB. De partij Groen! wil dat het Brussels Gewest gaat samenwerken met de 19 Brusselse gemeenten om inwoners die groendaken of vegetatiedaken aanleggen financieel te belonen.

Het Vlaams Belang is hierover verheugd, temeer daar Groen hiermee enkel maar een voorstel overneemt dat het Vlaams Belang reeds in december 2004 in het Brussels Parlement lanceerde. Op 7 december 2004 interpelleerde Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger Valérie Seyns minister Huytebroeck hierover. Seyns stelde toen voor om subsidies te verlenen aan particulieren en bedrijven die hun gebouwen van dakvegetatie zouden voorzien. Minister Huytebroeck wou daar toen niet direct op ingaan.

Blijkbaar neemt Groen de idee van het Vlaams Belang nu over, met net dezelfde argumenten als het Vlaams Belang trouwens. Het verbaast ons enerzijds dat Groen in weerwil van het cordon sanitaire onze voorstellen zomaar overneemt, maar anderzijds verheugen we er ons over dat Groen hiermee toch moet toegeven dat het Vlaams Belang in Brussel wel degelijk goede initiatieven lanceert. Aldus Stijn Hiers – Fractiesecretaris Vlaams Belang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here