VB is geschokt over de zelfbenoeming Stevaert

Het Vlaams Belang is geschokt over de zelfbenoeming van SP.A-voorzitter Stevaert tot gouverneur van de provincie Limburg en laat weten in een persmededeling dat het einde van de politieke benoemingen een mythe is. Het gaat inderdaad om een zelfpolitieke benoeming van de zuiverste soort, één die blijkbaar past in het kader van de persoonlijke carrièreplanning van de SP.A-voorzitter. Dit is de schaamte voorbij. Alsof er niemand anders bekwaam zou zijn om die functie waar te nemen!

Wie dacht dat het systeem van politieke zelfbenoemingen in het kader van de Nieuwe Politieke Cultuur achter de rug was, is er definitief aan voor de moeite. Het is gewoon "business as usual". Tekenend is tevens dat de zelfbenoeming van Stevaert er komt na de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement. Indien dit gisteren was bekend geraakt, was het Vlaams Parlement nog bij machte om de Vlaamse regering, die de benoeming moet bekrachtigen, hierover te ondervragen. En dan maar leuteren over de "objectivering" van de publieke mandaten. Het blijft zoals het altijd geweest is: de republiek der kameraden, ook in hoofde van notaris Leterme, die akte neemt van deze politieke benoeming, en deze ook nog eens zal bekrachtigen.

Men hoeft na deze voor de SP.A zeer voordelige zet niet meer te leuteren dat het Vlaams Belang de anti-politieke gevoelens zou aanwakkeren. Het is de ploeg van Leterme zélf die met deze louter politieke benoeming de afkeer van de burger voor de politiek aanwakkert. Men oogst wat men zaait. Aldus het persbericht van Frank Vanhecke – Voorzitter Vlaams Belang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here