Toyota Yaris Red Line 1.4 D-4D

De Toyota Yaris is duidelijk een van de betere in zijn categorie maar hij heeft wel af te rekenen met een steeds straffer wordende concurrentie. Met speciale series probeert Toyota het model up-to-date te houden. De Toyota Yaris was lange tijd de meest originele vierwieler in het segment van de compacte stadswagens.

Ondertussen is de concurrentie in dit segment niet van de poes. Er is de speelse Nissan Micra, de hippe Mini One, de wat saaie maar o zo degelijke klassiekers VW Polo, Ford Fiesta en Opel Corsa, een stuk of wat loslopende Italianen (Fiat Punto en Lancia Ypsilon), een drietal Fransozen (Peugeot 206, Citroën C3 en Renault Clio) en nog twee niet ongevaarlijke outsiders uit de VAG-groep (Seat Ibiza en Skoda Fabia).

Een uiterst competitief segment dus en dan is het onderhouden van de hype geen overbodige luxe. Zo kreeg het Yaris-modelletje in 2003 al een kleine facelift en onlangs werd het gamma uitgebreid met twee speciale uitvoeringen: de Yaris Blue Line, verkrijgbaar in Jupiter Blue of zilver en de Yaris Red Line, leverbaar in zwart en donkergrijs (ons testvoertuig). Het koetswerk verschilt van de doorsnee Yaris door de speciale badge en door de de bumpers, achteruitkijkspiegels, deurgrepen en beschermstrips in koetswerkkleur.

Beide speciale reeksen zijn eveneens uitgerust met 14-duims lichtmetalen velgen en met een set mistlichten. Binnenin zorgen accenten met carbon-look voor een sportief tintje, de versnellingspook met leder, de chroomaccenten en de exclusieve beschermingsstrips van de deuren geven de Yaris Red Line dan weer een klassevol cachet. Lees verder …

In samenwerking met http://www.auto-test.be
[img]www.belg.be/ws/voertuigen/toyotaygr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER